Assistent-bedrijfsleider onderwijswinkelcentrum

“Ik ben nog elke dag blij dat ik de stap heb gemaakt naar mijn functie als bedrijfsleider van het onderwijswinkelcentrum. Het is voor mij de spreekwoordelijke kers op de taart om te zien hoe studenten groeien en zichzelf verrijken dankzij hun praktijkuren.” 

- Rob Jansen, bedrijfsleider onderwijswinkelcentrum 

Onderwijswinkelcentrum 

Een uniek onderwijswinkelcentrum maakt onderdeel uit van de school De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen. Dat betekent dat jouw dagelijkse clientèle erg divers te noemen is, van buurtbewoners tot onze vmbo-leerlingen en van toevallige passanten tot onze mbo-studenten. 

Het winkelcentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.30 uur en op zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur. Als assistent-bedrijfsleider werk je om de week op zaterdag om het gehele onderwijswinkelcentrum aan te sturen. 

 

Wat ga je in het onderwijswinkelcentrum doen? 

Binnen het onderwijswinkelcentrum is een PLUS, DA, The Read Shop en een Toys2Play gevestigd, naast een brasserie, een bakkerij en een plein met versproducten. Ook is er in het onderwijswinkelcentrum een businesslounge gevestigd waar studenten commerciële werkzaamheden uitvoeren. De studenten zijn verantwoordelijk voor zowel de bedrijfsvoering als het klantencontact, waarbij zij worden begeleid door de onderwijsassistenten.

In de rol van assistent-bedrijfsleider ondersteun jij de manager in de zorg voor de organisatie en exploitatie van het gehele onderwijswinkelcentrum. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de operationele zaken en voor de uitvoering van het beleid met betrekking tot financiële en administratieve of organisatorische zaken. 

Voor de supermarkt ben jij wel primair verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. En als de bedrijfsleider afwezig is, ben jij verantwoordelijk voor het gehele onderwijswinkelcentrum. In jouw rol begeleid je zowel collega’s als de studenten die hier interne praktijkuren volgen. Daarbij rapporteer je aan de bedrijfsleider. 

 

De uitdaging binnen ons onderwijswinkelcentrum  

De uitdaging voor onze onderwijsassistenten ligt in de combinatie van de commerciële activiteiten met het begeleiden van studenten. Onze studenten op niveau 2 leren we voornamelijk de juiste beroepshouding aan, zoals op tijd komen, klantvriendelijkheid tonen en collegiaal zijn. Studenten op niveau 4 leren hoe zij leiderschapsstijlen inzetten. 

Vanuit jouw rol als assistent-bedrijfsleider begeleid en coach je hen op deze uitdaging. Daarnaast werk je samen met jouw collega’s aan de verdere professionalisering van het concept van ons onderwijswinkelcentrum. Hiervoor ga je met regelmatig naar buiten en zoek je de samenwerking op met ondernemers binnen het vakgebied. 

 

Dit moet je daarvoor kunnen 

 • Het commerciële, personele en financiële beleid van het onderwijswinkelcentrum mede ontwikkelen en uitwerken. Daarbij gaat het ook om het personeelsbeheer en het beheer van de toegewezen budgetten. 
 • Personele zaken verzorgen, zoals het inregelen van dienstroosters en het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. 
 • Waar het gaat om de exploitatie het winkelcentrum het aanspreekpunt zijn voor de begeleidende docenten, winkeliers en onderwijsassistenten. 
 • Zorgdragen voor een actieve diefstal- en dervingsbestrijding, zodanig dat de kans op winkeldiefstal of overvallen minimaal is en er zo weinig mogelijk verspilling van producten plaatsvindt. Je doet dit door medewerkers en studenten te instrueren over voorschriften en procedures, de naleving hiervan te controleren, winkeldiefstallen af te handelen, dervingresultaten te analyseren en te bespreken, en verbeteracties in gang te zetten. 
 • Doelstellingen formuleren en week-, periode en jaarcijfers begroten ten aanzien van de omzet, marge, derving en beïnvloedbare kosten. Dat doe je op basis van de door de bedrijfsleider vastgestelde normen. Hierbij onderzoek en verklaar je mogelijke verschillen tussen de gerealiseerde en begrote financiële variabelen en doe je naar aanleiding hiervan voorstellen voor verbetering. 
 • Budgetten beheren die zijn toegewezen door de bedrijfsleider. 
 • Assortiments- en prijswijzigingen op de juiste wijze laten uitvoeren en bewaken, en schappen plannen. 
 • De budgetten van het winkelcentrum beheren, de kas van de winkeliersvereniging beheren, deelnemers aan evenementen factureren en eventuele werkzaamheden rondom evenementen coördineren. 

 

Dit breng je mee 

 • Minimaal een afgeronde associate degree in een relevante richting, zoals Management, Economie en recht, Retail of Ondernemen. 
 • Een ruime (leidinggevende) ervaring in de detailhandel, bij voorkeur binnen de supermarktbranche. 
 • Een coachende stijl van leidinggeven, waarbij je een goede afweging kunt maken tussen de commerciële doelstellingen en onderwijsdoelstellingen van het onderwijswinkelcentrum. 
 • Ervaring met (commercieel) winkelbeheer en -exploitatie, waarbij je bij voorkeur ook ervaring hebt opgedaan met de organisatie van hieraan gerelateerde evenementen voor bedrijven. 
 • Kennis en vaardigheden in het hanteren van wet- en regelgeving op het gebied van ziekteverzuim, arbeidsomstandigheden en HACCP. 
 • Een sterk en relevant netwerk dat je graag inzet ter bevordering van de activiteiten binnen het onderwijswinkelcentrum. 

 

Zo belonen we jou  

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris op basis van de functie van assistent-bedrijfsleider. Daarbij hoort schaal 9 van de cao mbo, met een maximum van € 4.146,00 bruto per maand op basis van fulltime inzetbaarheid.  
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris. 
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. 
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten. 
 • Een totaal van naar rato 30 vakantiedagen. 

 

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Rob Jansen is voldoende. Rob is bedrijfsleider van ons onderwijswinkelcentrum en te bereiken via ro.jansen@derooipannen.nl

Kop koffie en een rondleiding? 

Hoe het is om assistent-bedrijfsleider te zijn in ons onderwijswinkelcentrum? Kom het zelf ervaren met een informele kop koffie plus rondleiding en laat je inspireren! Neem contact op met bedrijfsleider Rob via ro.jansen@derooipannen.nl. Wij leiden jou graag rond op jouw toekomstige werkplek. Tot snel? 

Solliciteren 

Ben jij enthousiast en wil je meteen solliciteren? Top! Solliciteer meteen via de solliciteren knop. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Rob Jansen. Je kunt tot 12 juni 2023 solliciteren. 

In gesprek met elkaar 

De gesprekken zullen plaatsvinden in de middag van 15 juni tussen 13.00 en 17.00 uur. 

 

Assistent-bedrijfsleider onderwijswinkelcentrum

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen
FTE
1,0
Functieschaal
schaal 9 cao mbo
Salaris
Max. € 4.146,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2023
Sluitingsdatum
12 juni 2023

Meer weten?

Rob Jansen

Bedrijfsleider winkelcentrum Handel & Ondernemen

ro.jansen@derooipannen.nl