Docent Biologie

 • De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo, Eindhoven

Als docent biologie breng jij een relevant vak tot leven voor onze vmbo’ers. Kun jij je goed in onze leerlingen verplaatsen? En is het ook jouw missie om hen te leren hoe ze het beste uit zichzelf halen? 

Wat ga je doen?

Je bent lid van de vaksectie biologie en je verzorgt lessen biologie aan onze Basis/Kader/GT klassen in onderbouw en G/T in de bovenbouw.

Naast de lesgevende taak zijn er tevens taken als overleg met de vakgroep en deelname aan teamvergaderingen, activiteiten, etc. De sectie biologie werkt met de methode Biologie voor jou.

We gebruiken het boek en de digitale leer- en werkomgeving van de methode, waardoor er veel afwisseling in de lessen is. Als vaksectie starten wij onze lessen vaak met een start opdracht om te herhalen en/of de voorkennis te activeren. Wij vinden het erg belangrijk dat er verbinding gezocht wordt met de actualiteiten en de belevingswereld van de leerlingen. Door meerdere werkvormen te gebruiken, proberen we de theorie meer in de praktijk te laten zien. De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het verder ontwikkelen van formatief handelen, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen.

Collega’s die bij ons starten worden begeleid door onze docent coaches. Zij zorgen ervoor dat je op de hoogte wordt gebracht over hoe onze school werkt. Zij laten je kennismaken met alle facetten van onze school en onze doelgroep. Daarnaast heb je regelmatig een coaching gesprek en komen ze in de les kijken om je te ondersteunen. Je kunt met alle vragen bij hen terecht, maar natuurlijk ook bij je nieuwe collega’s.

Bij de vacature hoort op termijn ook een mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 2 mentorlessen aan de klas in de onderbouw en 1 mentorles aan de klas in de bovenbouw. In die lessen wordt o.a. gewerkt aan LOB.

Waar ben jij sterk in?

 • Je inleven in de belevingswereld van een vmbo’er.
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen. Hierin vertaal je nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden naar het niveau van onze leerlingen.
 • Jouw collega’s zien staan. En daarbij hun kwaliteiten erkennen en inzetten, en tegelijk die van jou beschikbaar stellen.
 • Creatief en positief ingesteld zijn.
 • Flexibel zijn, zowel in de uitvoering van jouw taak als in tijd.

Dit breng je mee

 • Een tweedegraadsbevoegdheid voor het vak biologie, of studerend hiervoor.
 • Affiniteit met of ervaring binnen het vmbo.
 • Een flinke portie leergierigheid en de mogelijkheid om te reflecteren. 
 • Een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn. 

Dit mag jij van ons verwachten

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo.
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons  vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Irène van den Berg is voldoende. Irène is adjunct-directeur bij VMBO Eindhoven en te bereiken 040-500 1106. Of stuur een e-mail naar ir.vd.berg@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 15 mei 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Irène van den Berg.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

  
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Biologie

 • Tilburg
FTE
0,6 - 0,8
Functieschaal
LB van de cao vo
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Irène van den Berg

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo

ir.vd.berg@derooipannen.nl 040-500 1105