Docent Biologie

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwd onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vak biologie? Dan zoeken wij jou! Wegens vervanging van een zieke collega zoeken wij per nieuwe schooljaar een collega die ons tijdelijk kan ondersteunen.

Wat ga je bij ons doen? 

Je bent lid van de vaksectie biologie en je verzorgt lessen biologie aan onze Kader/mavo klassen in leerjaar 1. 

Naast de lesgevende taak zijn er tevens taken als overleg met de vakgroep en deelname aan teamvergaderingen, activiteiten, etc. De sectie biologie werkt met de methode Biologie voor jou MAX. 

We gebruiken het boek en de digitale leer- en werkomgeving van de methode, waardoor er veel afwisseling in de lessen is. Als vaksectie starten wij onze lessen vaak met een start opdracht om te herhalen of de voorkennis te activeren. Wij vinden het erg belangrijk dat er verbinding gezocht wordt met de actualiteiten en de belevingswereld van de leerlingen. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen. Door meerdere werkvormen te gebruiken, proberen we de theorie meer in de praktijk te laten zien. De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het verder ontwikkelen van formatief handelen, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. 

Collega’s die bij ons starten worden begeleid door onze intern opleiders. Zij zijn verantwoordelijk voor het inductiebeleid voor nieuwe collega’s. Zij laten je kennismaken met alle facetten van onze school en onze doelgroep. Daarnaast heb je wekelijks een coaching gesprek met 1 van hen en komen ze regelmatig in de les kijken om je te ondersteunen. 

Onze leerlingen worden allemaal toevertrouwd aan een mentor. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor de leerlingen, ouders en vakdocenten. De mentoren hebben wekelijks overleg met hun leerlingcoördinator over hun mentorleerlingen. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Dagelijks zijn collega’s van R-Newt in school aanwezig en wij hebben een interne Rebound. 

 

Waar ben jij sterk in? 

 • inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling; 
 • leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden; 
 • je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen; 
 • flexibel en proactief. 

 

Dit breng je mee 

 • Een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vak biologie of je bent studerend hiervoor (of de bereidheid om dit binnen twee jaar op eigen kosten te behalen, waarbij we graag met je meedenken over de mogelijkheden om dit met een overheidssubsidie te bekostigen). 
 • Affiniteit met onze vmbo-leerling. 
 • Een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn. 
 • Je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s. 

 

Dit mag je van ons verwachten 

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal € 3.001,00 en maximaal € 4.573,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. 
 • Om de opdracht om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’ kracht bij te zetten, is de afgelopen twee schooljaren een arbeidsmarkttoelage toegekend aan medewerkers van Vmbo Tilburg. Door de cao-partijen is afgesproken om uiterlijk voor de start van het schooljaar 2023-2024 deze eenmalige regeling structureel te maken. Hoe deze toekenning eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. 
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties. 
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris. 
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. 
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten. 

 

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van onze vmbo-school in Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl 

 

Solliciteren 

Solliciteer meteen. Stuur je motivatie en cv uiterlijk 29 mei 2023 middels de knop ‘solliciteren’. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers. 

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Biologie

 • Tilburg
FTE
0,5
Functieschaal
LB van de cao vo
Salaris
€ 3.001 - € 4.573
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
29 mei 2023

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl