Docent Economie

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwend onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vak economie? Dan zoeken wij jou!  

Wat ga je bij ons doen?

Wegens groei van onze afdeling zoeken wij per direct een nieuwe collega voor 0,8-1,0 fte. Je bent lid van de vaksectie economie / M&M en je verzorgt lessen economie in leerjaar 3 en 4 binnen alle leerwegen van het Vmbo. Het vak economie is een verplicht vak binnen de profielen HBR en D&P. De vaksectie bestaat uit 8 personen. Er wordt gewerkt met de methode Pincode.

De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen.  Als vaksectie starten wij onze lessen vaak met een start opdracht om de voorkennis of rekenvaardigheid te activeren. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen, waarbij wij het belangrijk vinden om actualiteiten in de les te betrekken. We proberen het beste uit onze leerlingen te halen dus leerlingen die goed zijn in het vak, mogen proberen om het vak op een hoger niveau af te sluiten (diploma op maat). Leerlingen die moeite hebben met het vak kunnen terecht tijdens extra begeleidingsuren die door de vaksectie verzorgd worden.

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week één of meerdere mentorlessen aan de klas (vanaf leerjaar twee door middel van een LOB uur). Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerling coördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Dagelijks zijn collega’s van R-Newt in school aanwezig en wij hebben een interne Rebound.

Dit moet je kunnen

 • Je hebt inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling;
 • Je bent leergierig en je bent in staat om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
 • Je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen;
 • Je bent flexibel en proactief ingesteld.

Dit breng je mee

 • Je bent in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of de bereidheid om dit binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen. Waarbij we met je meekijken of het mogelijk is om een subsidie vanuit de overheid aan te vragen m.b.t. de studiekosten);
 • Je hebt affiniteit met onze vmbo-leerling;
 • Je het een creatieve en positieve instelling die je graag overdraagt op jouw leerlingen;
 • Je bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken, waarbij  bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal
 • € 3.301 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. De medewerkers van ons Vmbo Tilburg ontvangen extra salaris in de vorm van een arbeidsmarkttoelage. Deze toelage is ook dit schooljaar nog van toepassing. Hiermee zetten we de opdracht kracht bij om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van ons Vmbo Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 16 november via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg

 
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Economie

FTE
0,8-1,0
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
16 november 2023
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl