Docent Engels

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwend onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vak Engels? Bekijk dan de vacature bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. 

Werken bij De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is als kleinschalige scholengemeenschap groots in praktijkgericht vmbo- en mbo-onderwijs. Met het beste onderwijs van Tilburg, Eindhoven en Breda halen we het beste in onze leerlingen en studenten naar boven. Hoe? Door een ondernemende houding te stimuleren, altijd betrokken naar elkaar te zijn, dichtbij onszelf te blijven en vol trots uit te dragen wat we samen presteren. Onze medewerkers maken daarbij het verschil. Dit doen we in een hechte gemeenschap, in gebouwen die aanspreken, moderne voorzieningen en een sterk geloof en vertrouwen in onze kwaliteit. Werk jij mee?

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen?

Je bent lid van de vaksectie Engels en je verzorgt lessen Engels in alle leerjaren binnen alle leerwegen van het vmbo. Het vak Engels is een verplicht vak voor alle leerlingen. We werken met de methode Alright. 

De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vormgeven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen. Ook vinden we het belangrijk om de actualiteiten in de les te bespreken en is er veel aandacht voor vaardigheden. We proberen het beste uit onze leerlingen te halen. Leerlingen die goed zijn in het vak, mogen proberen om het vak op een hoger niveau af te sluiten (diploma op maat).

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo)mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week één of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB uur (vanaf leerjaar 2). 

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze school beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Dagelijks zijn collega’s van R-Newt in school aanwezig. Ook beschikken wij over een eigen interne Rebound. 

Voor nieuwe collega’s hanteren wij een introductiebeleid. Je wordt toevertrouwd aan onze drie interne opleiders. Zij maken je wegwijs door de organisatie en zullen je ondersteunen. Gedurende het jaar zijn er informatieve bijeenkomsten en intervisie momenten.   

Waar ben jij sterk in?

 • Je inleven in de belevingswereld van een vmbo-leerling.
 • Jouw collega’s zien staan. 
 • Leergierig zijn en nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden vertalen naar het niveau van de leerlingen.
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen.
 • Flexibel en proactief zijn.

Dit breng je mee

 • Je bent in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of je bent bereid die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen).
 • Je hebt affiniteit met het vmbo.
 • Je hebt een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn.
 • Je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s.

Dit mag jij van ons verwachten

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens carrièrepatroon schaal LB cao vo (minimaal €3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo. Bij De Rooi Pannen Tilburg Vmbo geldt een schaarstevakken beleid. Hierdoor is een inschaling LC ook een optie voor huidige LC docenten. Dit beleid biedt unieke kansen om de overstap te overwegen.
 • Om de opdracht om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’ kracht bij te zetten, is de afgelopen twee schooljaren een arbeidsmarkttoelage toegekend aan medewerkers van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Door de cao-partijen is afgesproken om deze eenmalige regeling structureel te maken. 
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Een mail naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 13 mei 2024 middels de knop 'solliciteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Engels

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo
FTE
0,6 - 1,0
Functieschaal
LB cao vo
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl