Docent HBR, specialisatie Recreatie

 • De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo, Eindhoven

Als docent HBR met de specialisatie recreatie breng jij de werkzaamheden van het vak tot leven voor onze vmbo’ers. Kun jij je goed in onze leerlingen verplaatsen? En verzorg je graag betekenisvol onderwijs dicht bij de praktijk? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren bij De Rooi Pannen. We zoeken een nieuwe collega binnen ons team!

Werken bij De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is als kleinschalige scholengemeenschap groots in praktijkgericht vmbo- en mbo-onderwijs. Met het beste onderwijs van Tilburg, Eindhoven en Breda halen we het beste in onze leerlingen en studenten naar boven. Hoe? Door een ondernemende houding te stimuleren, altijd betrokken naar elkaar te zijn, dichtbij onszelf te blijven en vol trots uit te dragen wat we samen presteren. Onze medewerkers maken daarbij het verschil. Dit doen we in een hechte gemeenschap, in gebouwen die aanspreken, moderne voorzieningen en een sterk geloof en vertrouwen in onze kwaliteit. Werk jij mee?

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen? 

 Je geeft lessen recreatie voor het keuzeprofiel  horeca, bakkerij en recreatie. Deze lessen vinden plaats in de bovenbouw op ons vmbo. En het bijzondere hiervan? Onze interne praktijk met een restaurant, bakkerij, winkel en aula die zijn opengesteld voor onze gasten en/of klanten! In de onderbouw worden algemene lessen hbr gegeven. In leerjaar 3 gaat het om de richting bakkerij, keuken, gastheerschap en recreatie. In leerjaar 4 krijgen de leerlingen de mogelijkheid om uit diverse keuzevakken hun eigen lessen samen te stellen. Naast de praktijklessen geef je ook aandacht aan de theorie van dat vak. Daarnaast kun je natuurlijk meedenken over de samenstelling en de uitwerking van de lesprogramma’s. Jij verzorgt het recreatie-gedeelte van het curriculum. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld de organisatie van hbr activiteiten zoals een evenement of een reisprogramma.

Kortom, onderwijs met een kleinschalige opzet, direct gelinkt aan ervaringsgericht praktijkonderwijs. Hoe mooi is dat? Daarom ben je bij ons veel meer dan een gewone docent. Want die praktijkgericht onderwijs en het begeleiden van ondernemende leerlingen zijn namelijk pijlers waarop het onderwijs van De Rooi Pannen rust. Als docent geef jij daar op eigen wijze enthousiaste invulling aan.

Naast jouw lesgevende taak steek je af en toe de koppen bij elkaar met jouw vakgroep en jouw team. Bijvoorbeeld over de vakoverstijgende kanten van jouw lessen. Daarbij is het goed om te weten dat we een hechte en laagdrempelige school zijn. Daarnaast hoort (op termijn) ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor verzorgt ook mentoruren waarbij LOB centraal staat

Dit moet je daarvoor kunnen

 • Je inleven in de belevingswereld van een vmbo’er;
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen. Hierin vertaal je nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden naar het niveau van onze leerlingen;
 • Jouw collega’s zien staan. En daarbij hun kwaliteiten erkennen en inzetten, en tegelijk die van jou beschikbaar stellen;
 • Creatief en positief ingesteld zijn;
 • Flexibel zijn, zowel in de uitvoering van jouw taak als in de tijd;
 • Onderschrijven waar De Rooi Pannen voor staat. Dit hebben we uitgebreid beschreven in onze kernwaarden en pijlers.

Dit breng je mee

 • Een tweedegraadsbevoegdheid voor het vak HBR of je bent studerend hiervoor. Denk hierbij aan de opleiding consumptieve technieken;
 • Affiniteit met of ervaring binnen het vmbo;
 • Een flinke portie leergierigheid en de mogelijkheid om te reflecteren;
 • Een aanstekelijke passie voor het vak HBR en de wil om het vak verder te ontwikkelen binnen onze school.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens carrièrepatroon schaal cao vo (€ 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo.
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Waar kom je te werken?

Je gaat aan de slag op onze vmbo-school in Eindhoven. Hier vind je geweldige praktijkfaciliteiten. Een eigen restaurant, mooie winkel, gezellige bakkerij en allerlei keukens. Hier leren we onze leerlingen alles wat ze nodig hebben. Niet alleen vaardigheden, maar ook normen en waarden, respect voor elkaar en jezelf presenteren aan klanten en gasten.

Meer weten?  

 Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Marco Marechal is voldoende. Marco is adjunct-directeur bij Eindhoven Vmbo en te bereiken op 040-500 1104. Of stuur een e-mail naar m.marechal@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 17 november 2023 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Marco Marechal.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

 
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent HBR, specialisatie Recreatie

FTE
0,8-1,0
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
17 november 2023
Solliciteer nu!

Meer weten?

Marco Marechal

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Eindhoven Vmbo

m.marechal@derooipannen.nl