Docent Maatschappijkunde

  • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwd onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vak maatschappijkunde en lijkt het je wat om vakoverstijgend en projectmatig te werken? 

Wat ga je bij ons doen?

Als school zijn wij 2 jaar geleden gestart met het profiel MVI. Binnen dit profiel bieden wij Maatschappijkunde aan in leerjaar 3 en 4 als examenvak. Komend schooljaar gaan we daarmee starten. Je bereidt de leerlingen voor op weg naar hun eindexamen voor het vak Maatschappijkunde en daarnaast draai je mee in de projecten van MVI voor jouw vakgebied. Concreet betekent dit dat je leerlingen bepaalde basisstof aanbiedt waarmee ze vervolgens verder kunnen in de projecten van MVI. Denk bijvoorbeeld aan veiligheid, criminaliteit, de invloed van social media.

Je bent lid van het team MVI en je verzorgt komend schooljaar lessen maatschappijkunde in leerjaar 3 binnen de basis- en de kaderberoepsgerichte leerweg van het vmbo. Een schooljaar later, 2025-2026 verzorg je lessen Maatschappijkunde in leerjaar 3 en 4. Naast het verzorgen van lessen ben je actief met het ontwikkelen van lesmateriaal en het (mee)schrijven van projecten.

De aandachtspunten van onze school voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen.

We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen.  Ook vinden we het belangrijk om de actualiteiten in de les te betrekken.

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 1 of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB uur (vanaf leerjaar 2).

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, een interne rebound, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker.

Voor nieuwe collega’s hanteren wij een inductiebeleid. Je wordt toevertrouwd aan onze 3 docentencoaches. Zij maken je wegwijs door de organisatie en zullen je ondersteunen. Gedurende het jaar zijn er informatieve bijeenkomsten en intervisie momenten.  

Dit moet je kunnen

  • inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling;
  • leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
  • je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen;
  • flexibel en proactief.

Dit breng je mee

Zo belonen we jou

  • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. Binnen ons vmbo Tilburg ontvang je extra salaris in de vorm van een arbeidsmarkttoelage.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
  • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
  • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van ons vmbo Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 13 mei 2024 middels de knop 'solliciteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent Maatschappijkunde

FTE
0,6
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl