Docent Nederlands

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen, Tilburg

Vind jij het leuk om onze studenten mee te nemen in de mooie wereld van ondernemen, commerciële dienstverlening en waarbij zij na jouw lessen begrijpen waarom het belangrijk is om een marketingplan in foutloos Nederlands te kunnen schrijven? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen?

Als docent Nederlands ga jij lesgeven aan de studenten van de opleidingen Ondernemen Handel, Junior Accountmanager, Junior Manager Groothandel en misschien ook International Business. International Business is een tweetalige opleiding waarin studenten een groot deel van hun lessen in het Engels krijgen. Naast het geven van lessen, begeleid jij als mentor studenten zowel op school als tijdens hun stage. Jij verzorgt niet alleen vanuit een theoretisch kader, maar jij brengt vooral jouw kennis over in een contextrijke beroepsomgeving. Dat gaat niet alleen het foutloos schrijven in een ondernemingsplan, maar ook hoe taal gebruikt kan worden in een pitch waarbij jij de student toehoorders probeert te overtuigen om iets te kopen.  De taal praktisch inzetten binnen die praktijk is helemaal jouw ding!

Waar wij het onderscheid maken in het aanbieden van het mbo-onderwijs is onze interne praktijk. Een ondernemende omgeving waarin de studenten als onderdeel van hun curriculum echte ervaring kunnen opdoen in een beroepscontext. Binnen de opleiding hebben wij hiervoor een uniek onderwijswinkelcentrum met een Plus, DA, speelgoedwinkel, bakkerij en een brasserie. Hier is ook een Business Center gevestigd waar onze studenten commerciële ervaring opdoen en in contact staan met echte klanten. Bijvoorbeeld door middel van het verrichten van sales- en binnendienstactiviteiten voor bedrijven.

Maar dat is niet alles! Onze opleidingen zijn continu in ontwikkeling. Niet alleen is het onderwijs herschreven - onze docenten hebben hun eigen methode geschreven! - ook de opzet is veranderd. Studenten krijgen thematisch onderwijs. Dit houdt in dat zij, in plaats van vakken, elke zes weken een ander thema krijgen. Van sommige opleidingen is de verf nog niet droog. Met jouw positief kritische blik en jouw vermogen collega’s mee te nemen, maak jij daar een meesterwerk van.

 

Dit moet je daarvoor kunnen

De docent die we zoeken dient over de volgende competenties te beschikken:

 • Inlevingsvermogen, gericht op de doelgroep;
 • Flexibel zowel in de uitvoering van de taak als in tijd;
 • Ondernemende en positieve instelling;
 • De wil om onderwijs elke dag beter te maken.

 

Dit breng je mee

 • Je bent in bezit van een tweedegraads bevoegdheid en ervaring richting het Nederlands. Deze functie is ook beschikbaar voor zij-instromers die een afgeronde hbo-opleiding hebben genoten in de richting van communicatie bij voorkeur aangevuld met een pedagogisch-didactisch getuigschrift voor het mbo. Heb je deze nog niet? Dan verzorgen wij deze mogelijkheid en denken graag met je mee in de uitvoering hiervan;
 • Onderschrijf jij waar de Rooi Pannen voor staat (kernwaarden en pijlers);
 • Ben jij een echte teamspeler, stel jij jezelf reflectief op en ben je leergierig aangelegd.  

 

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao mbo (minimaal € 3.431,00 en maximaal € 5.078,00 bruto per maand op basis van fulltime inzetbaarheid);
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris;
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs;
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

 

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Ivo de Bode is voldoende. Ivo is adjunct-directeur van onze afdeling Mbo Handel & Ondernemen en te bereiken via 06-50 16 50 63.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 2 februari 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ivo de Bode. 

 

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Nederlands

FTE
0,6 - 0,9
Functieschaal
LB cao mbo
Salaris
€ 3.431,00 - € 5.078,00
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
2 februari 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Ivo de Bode

adjunct-directeur Handel & Ondernemen Tilburg

i.d.bode@derooipannen.nl 0650165063