Docent Retail en Ondernemen

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen, Tilburg

Heb jij een groot hart voor studenten? Hoeven we jou niks wijs te maken wat deze student nodig heeft? En wil je onze vernieuwde bbl-opleidingen verder op de kaart zetten en ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen?

Als docent Retail ga jij lesgeven aan de studenten van de opleidingen Retail en Ondernemen. Naast het geven van lessen, begeleid jij als mentor studenten zowel op school als tijdens hun stage. Jij verzorgt bijvoorbeeld onderwijs in derving, samenstellen van een assortiment en/of hoe je een (nieuwe) vestiging opzet. En dat doe je niet alleen vanuit een theoretisch kader, maar jij brengt vooral jouw kennis vanuit de praktijk mee. Kortom, lesgeven binnen een contextrijke beroepsomgeving is helemaal jouw ding! Onze studenten kunnen gemakkelijk van niveau 2, naar 3 en 4 doorstromen én zijn er drie startmomenten in het schooljaar. Dit maakt de opleidingen flexibel, aantrekkelijk voor student en bedrijfsleven en zijn dus klaar voor de toekomst.

Waar wij het onderscheid maken in het aanbieden van het mbo-onderwijs is onze interne praktijk. Een ondernemende omgeving waarin de studenten als onderdeel van hun curriculum echte ervaring kunnen opdoen in een beroepscontext. Binnen de opleiding hebben wij hiervoor een uniek onderwijswinkelcentrum met een Plus, DA, speelgoedwinkel, bakkerij en een brasserie. Hier is ook een Business Center gevestigd waar onze studenten ervaring opdoen en in contact staan met echte klanten (in onze winkels). Bijvoorbeeld door middel van het onderzoeken van het terugdringen van derving in onze winkels. Ook heb je oog voor het thema duurzaamheid binnen het vakgebied retail en vind je het leuk om om dit thema te onderzoeken, samen met de studenten.

Maar dat is niet alles! Onze opleidingen zijn continu in ontwikkeling. Niet alleen is het onderwijs herschreven - onze docenten hebben hun eigen methode geschreven! - ook de opzet is veranderd. Studenten krijgen thematisch onderwijs. Dit houdt in dat zij, in plaats van vakken, elke zes weken een ander thema krijgen. Van sommige opleidingen is de verf nog niet droog. Met jouw positief kritische blik en jouw vermogen collega’s mee te nemen, maak jij daar een meesterwerk van. 

De docent die we zoeken dient over de volgende competenties te beschikken:

 • inlevingsvermogen, gericht op de doelgroep;
 • flexibel zowel in de uitvoering van de taak als in tijd;
 • ondernemende en positieve instelling;
 • De wil om onderwijs elke dag beter te maken.

Dit moet je daarvoor kunnen

 • Je kunnen inleven in de belevingswereld van een mbo-student;
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen. Hierin vertaal je nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden naar het niveau van onze studenten;
 • Creatief, positief ingesteld en flexibel zijn, zowel in de uitvoering van jouw taak als in de tijd;
 • Onderschrijven waar De Rooi Pannen voor staat. Dit hebben we uitgebreid beschreven in onze kernwaarden en pijlers.

Dit breng je mee

Wij zoeken een docent die zijn of haar passie voor het vakgebied kan overbrengen op onze studenten. Iemand die creatief, innovatief en empathisch is. Je hebt niet alleen de nodige didactische vaardigheden, maar bent ook in staat om een vertrouwensband met de studenten op te bouwen.

In het kort

 • Ben je in het bezit van of in opleiding tot een relevante onderwijsbevoegdheid om het vak te geven of heb je een relevante hbo-opleiding afgerond en ben je bereid om jouw bevoegdheid te halen om les te geven (pedagogisch didactisch getuigschrift);
 • Heb je een aantoonbaar vermogen om inspirerende en interactieve lessen te geven;
 • Heb je kennis van de laatste trends en ontwikkelingen in het rekenonderwijs;
 • En natuurlijk ben je in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent per 1 augustus 2024 beschikbaar voor 0,6-0,9 fte per week.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao mbo (minimaal € 3.431,00 en maximaal € 5.078,00 bruto per maand op basis van fulltime).
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Ivo de Bode is voldoende. Ivo is adjunct-directeur bij Handel & Ondernemen en te bereiken via 06 50165063.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 6 mei 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ivo de Bode.

Gesprekken

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent Retail en Ondernemen

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen
FTE
0,6 - 0,9
Functieschaal
LB cao mbo
Salaris
€ 3.431,00 - € 5.078,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
6 mei 2024

Meer weten?

Ivo de Bode

adjunct-directeur Handel & Ondernemen Tilburg

i.d.bode@derooipannen.nl 0650165063