Praktijkmanager

 • De Rooi Pannen Tilburg Toerisme, Leisure & Marketing, Tilburg

Ben jij gepassioneerd door het mbo en heb je ervaring met het organiseren van een levendige community en een fijne leeromgeving binnen het onderwijs? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Rooi Pannen Tilburg Toerisme, Leisure & Marketing is op zoek naar een praktijkmanager (0.6 fte). De school bestaat uit drie onderwijsteams: 'Marketing & Communicatie', 'Leisure & Events, oriëntatiejaar’, ‘Toerisme & Luchtvaartdienstverlening en mhbo'. Samen bieden zij tien opleidingen aan, variërend van niveau 2 tot en met niveau 4.

Met als slogan "Zo echt kan leren zijn", heeft De Rooi Pannen een heldere visie op onderwijs ontwikkeld. Bij De Rooi Pannen krijgen studenten zoveel mogelijk les in de eigen ‘interne praktijk’. Dit betekent dat docenten onderwijsprogramma's creëren die aansluiten bij de behoeften van het werkveld en zo de studenten inspireren.

Dankzij hun persoonlijke passie en vakmanschap ondersteunen docenten studenten bij hun interne praktijklessen op de werkvloer. Dit resulteert in een ondernemende houding en gedrag van de student. Door waardevolle ervaring op te doen in de interne praktijk, kunnen studenten zich beter ontwikkelen en de samenhang tussen verschillende beroepshandeling ervaren.

De docenten streven ernaar om studenten zo zelfstandig mogelijk taken te laten uitvoeren die in de latere beroepspraktijk relevant zijn. Deze resultaten worden gezamenlijk zichtbaar gemaakt met evenementen in het gebouw. Op deze manier streeft De Rooi Pannen ernaar om studenten maximaal te laten ontwikkelen, zodat ze een goede stage en uiteindelijk werkplek kunnen vinden in de beroepspraktijk of een goede basis hebben voor een succesvolle aansluiting op het hoger beroepsonderwijs.

Jouw werkzaamheden

Als praktijkmanager ben je eindverantwoordelijk voor het invullen van onze interne praktijk en community met als naam Hospitality Experience Centre. Je bent zelfstandig en proactief ingesteld. Je ondersteunt de organisatie van het praktijkonderwijs bij alle voorkomende taken, waaronder werving, marketing en het organiseren van interne evenementen, praktijkopdrachten en ervaringen en hebt zicht op de kosten en baten van deze organisatie. Je bent het hoofdaanspreekpunt voor alle medewerkers en betrokken bij het verwelkomen en helpen van gasten. Als meewerkend voorman/-vrouw draag jij het voorbeeld uit van de interne praktijk van De Rooi Pannen.

In het kort:

 • Heb je een sterke achtergrond in commercie, marketing en financiën, waarbij je begrijpt wat het belang is van het genereren van omzet en winst en je weet hoe dit te bereiken door middel van effectieve marketingstrategieën.
 • Ben je in staat om korte- en langetermijnstrategieën om te zetten in daden met commercieel resultaat
 • Ben je niet alleen bekend met het ontwikkelen van strategische plannen op zowel de korte als lange termijn, maar je kunt deze plannen ook succesvol implementeren.
 • Ben je een natuurlijk leider die altijd denkt in mogelijkheden en kansen en die anderen kan inspireren en motiveren. Je hebt een positieve mindset en jouw leidinggevende stijl zorgt er voor dat dit anderen stimuleert om het beste uit zichzelf te halen. Je werkt samen met onderwijsinstructeurs en onderwijsassistent.
 • Beschik je over een sterke persoonlijkheid die verbindt en draagvlak creëert, waarbij jij begrijpt wat het belang is van teamwork en samenwerking.
 • Is het voor jou geen enkele moeite om te schakelen tussen strategisch denken en pragmatisch management. Jij begrijpt dat het ontwikkelen van strategische plannen belangrijk is, maar dat het ook essentieel is om operationele taken effectief aan te pakken.
 • Zie je kansen in de markt en grijp je deze om onze interne praktijk nog beter op de kaart te zetten, waarbij jij proactief bent en heeft een scherp oog voor kansen in de markt.
 • Ben je een communicatietalent waarmee je zowel intern als extern anderen inspireert. Jij bent in staat om effectief te communiceren, zowel intern met medewerkers en collega's als extern met klanten, partners en andere belanghebbenden.
 • Het belang van medewerkers en studenten als menselijk kapitaal binnen jouw organisatie onderstreep jij volledig. Zij maken echt het verschil kunnen maken in hospitality.
 • Zichtbaar zijn op de werkvloer, waarbij je begrijpt dat jouw voorbeeldrol cruciaal is voor het accepteren van jouw coachende rol door medewerkers en studenten.

Wat neem je mee?

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij het volgende:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding, op het gebied van management. Een onderwijsbevoegdheid is een pré.
 • Organisatorische capaciteiten
 • Ervaring in het (middelbaar beroeps)onderwijs
 • Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie binnen het guest experience segment
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden
 • Ondernemende instelling met een praktische instelling
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Kennis van onze branches is een pré

Wat kun je van ons verwachten?

 • Inschaling conform schaal 9 cao mbo van (minimaal € 3.090,00  en maximaal € 4.573,00  bruto per maand op basis van fulltime). 
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.
 • Werken in een mooie, vernieuwde onderwijsomgeving
 • Vrije tijd. Je bent vrij tijdens alle schoolvakanties, behalve de eerste en laatste week van de zomervakantie

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Bel met Berly Walraven (directeur van de school Toerisme, Leisure & Marketing Tilburg) 06-25456221 of mail naar b.walraven@derooipannen.nl.  

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 10 juni 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Berly.

In gesprek met elkaar

De eerste gespreksronde vindt plaats op 13 juni 2024. Het vervolggesprek zal plaatsvinden op 20 juni. 

 
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Praktijkmanager

FTE
0,6
Functieschaal
cao mbo schaal 9
Salaris
€ 3.090,00 - € 4.573,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
10 juni 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Berly Walraven

De Rooi Pannen Tilburg Toerisme, Leisure & Marketing

b.walraven@derooipannen.nl