Dit zijn jouw kerstrecepten
Wat leuk dat jij je weg gevonden hebt naar onze kerstrecepten! Deze zijn gebaseerd op de producten in jouw (Amerikaanse) kerstpakket. Wij, Lenthe, Ziad, Myrthe en Naomi, hebben ons best gedaan om een geweldig pakket en recepten samen te stellen. Hopelijk geniet je van deze recepten en beleef je samen met je naaste(n) heerlijke feestdagen. Smakelijk eten alvast!
Broodje hamburger
Maak zelf heerlijke hamburgers met toppings naar keuze!
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 kropje sla
- 1 grote tomaat
- Plakjes augurk
- 4 hamburgers
- 4 hamburgerbroodjes
Optioneel
- 8 plakjes bacon
- 4 plakjes cheddarkaas
- Mayonaise en ketchup
Bereidingswijze
- Voorbereiden
Was de sla en snijd deze in stukken. Snijd de tomaat in dunne plakjes. - Ui en bacon bakken
Snijd de ui in ringen en bak deze langzaam in wat olijfolie. Bak indien gewenst de bacon tot deze knapperig is. - Hamburgers bakken
Bak de hamburgers goudbruin in dezelfde pan. Voeg de cheddarkaas toe in de laatste minuut zodat deze smelt. - Burger bouwen
- Snijd de broodjes open en leg wat sla op de onderste helft.
- Voeg plakjes tomaat en eventueel bacon toe.
- Plaats de hamburger bovenop en verdeel de gebakken uien.
- Maak af met augurk en saus naar keuze.
- Serveren
Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
American pancakes
Maak heerlijk luchtige pancakes voor een feestelijk ontbijt of brunch!
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 pak Dr. Oetker American Pancakes Origineel
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 30 ml zonnebloemolie of Blue Band
- Stroop en jam (voor de topping)
- Mixer met garden
- Koekenpan
- Soep- of sauslepel
Bereidingswijze
- Maak het beslag
Doe de mix in een beslagkom en voeg de melk, eieren en olie toe. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar. Klop daarna op de hoogste stand tot een luchtig beslag. - Bak de pancakes
Verhit een scheutje olie in de koekenpan. Gebruik de soeplepel om het beslag in de pan te scheppen. Vorm met de achterkant van de lepel ronde pancakes van ca. 10 cm doorsnede. - Bak de pancakes op matig vuur goudbruin aan beide zijden (ongeveer 1 minuut per kant).
- Serveer
Stapel de pancakes op een bord en serveer met stroop of jam naar smaak.
Sticky buns
Maak zelf zoete, kleverige kaneelbroodjes – een traktatie voor bij de koffie!
Ingrediënten en benodigdheden
- 1 rol croissantdeeg
- 110 g roomboter
- 90 g lichtbruine basterdsuiker
- 60 g ongezouten pecannoten
- 2 tl kaneel
- Cupcakevorm
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. - Vulling
Meng 40 g roomboter met 45 g basterdsuiker. Hak de pecannoten fijn en voeg 30 g hiervan toe aan het botermengsel. Verdeel dit over de cupcakevormpjes. - Croissantdeeg
Rol het deeg uit. Meng de resterende boter, suiker, pecannoten en kaneel. Smeer dit mengsel gelijkmatig over het croissantdeeg. - Oprollen en snijden
Rol het deeg strak op, beginnend vanaf de korte zijde. Snijd de rol in stukken van ca. 5 cm en plaats deze in de cupcakevorm met de spiraal naar boven. - Bakken
Bak de sticky buns 20 minuten op 200°C. Controleer na 15 minuten of ze niet te snel kleuren. - Afkoelen en genieten
Laat de buns kort afkoelen en serveer ze warm.