Docent Aardrijkskunde / Geschiedenis

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Ben jij ervaren in de vakken Aardrijkskunde, Geschiedenis of Mens & Maatschappij? Dan heeft ons vmbo een leuke functie voor jou! 

Wat ga je doen

Onze school zoekt versterking binnen het vakgebied Mens & Maatschappij (M&M). Binnen alle leerwegen van het vmbo wordt in leerjaar 1 en 2 het vakgebied M&M verzorgd. Het vakgebied M&M is ondersteunend aan het vak economie dat vanaf leerjaar 2 wordt aangeboden binnen twee van onze richtingen. Samen met de collega’s die economie verzorgen ben je verantwoordelijk voor afstemming en samenwerking in het programma. 

Naast de lesgevende taak zijn er tevens taken als overleg met de vakgroep economie / M&M en deelname aan teamvergaderingen. De sectie werkt deels met eigen ontwikkeld materiaal. Dit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de sectie.

De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. Als vaksectie starten wij onze lessen vaak met een start opdracht om de voorkennis of rekenvaardigheid te activeren. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen.

Ook vinden we het belangrijk om de actualiteiten in de les te betrekken. We proberen het beste uit onze leerlingen te halen dus leerlingen die goed zijn in het vak, mogen proberen om een vak op een hoger niveau af te sluiten (diploma op maat).

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week één of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB uur (vanaf leerjaar 2).

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze school beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, een interne rebound, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker.

Dit moet je kunnen

 • Inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling;
 • Leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
 • In staat zijn om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen;
 • Flexibel en proactief.

Dit breng je mee

 • Je bent in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of je bent bereid die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen);
 • Je hebt affiniteit met onze vmbo-leerling;
 • Je hebt een creatieve en positieve instelling. Onderwijs moet je passie zijn;
 • Je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. De medewerkers van Tilburg Vmbo ontvangen extra salaris in de vorm van een arbeidsmarkttoelage. Deze toelage is ook dit schooljaar nog van toepassing. Hiermee zetten we de opdracht kracht bij om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mail naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 13 mei 2024 middels de knop 'solliciteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Aardrijkskunde / Geschiedenis

FTE
0,6 - 1,0
Functieschaal
cao vo schaal LB
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl