Docent Burgerschap

 • De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen, Tilburg

Geloof je in de kracht van burgerschap om jongeren voor te bereiden op hun rol in de samenleving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De werkzaamheden

Op onze school ben je veel meer dan een gewone docent Burgerschap. Praktijkgericht onderwijs en ondernemende studenten zijn namelijk pijlers waarop het onderwijs van De Rooi Pannen rust. Als docent geef jij daar op een enthousiaste wijze invulling aan en je krijgt ook de ruimte om hierin het voortouw te nemen als het gaat om onderwijsontwikkeling. Of de studenten nu aan de slag gaan met persoonlijk leiderschap of het thema duurzaamheid binnen ondernemen, het is aan jou om het onderwijs zo goed mogelijk te integreren met de praktijk binnen de detailhandel en/of de commerciële omgeving.

Burgerschapsonderwijs gaat verder dan het klassieke curriculum. Het bereidt studenten voor op actieve deelname aan de maatschappij, leert hen kritisch denken en stimuleert sociale en interculturele vaardigheden. Als docent Burgerschap ben je de gids die jongeren helpt begrijpen hoe ze hun stem kunnen laten horen en positieve veranderingen kunnen bewerkstelligen. Als docent Burgerschap speel je een cruciale rol in de ontwikkeling van jonge ondernemers. Je helpt studenten niet alleen om succesvolle professionals te worden, maar ook verantwoordelijke burgers in onze samenleving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het thema duurzaamheid als maatschappelijke opgave!

Daarnaast is – bijna – iedere docent op onze school mentor en stagebegeleider. Als mentor begeleid en coach je jouw klas in zowel de theoretische opleiding als ook tijdens BPV-periodes in de opleiding. Ook heeft het team een palet aan andere taken waarvoor een docent naast de lesgevende taak opteert en ingezet wordt. Nieuwe collega’s worden uitgebreid begeleid. Natuurlijk heb je een buddy, maar daarnaast word je ook (verder) geschoold in activerende werkvormen en word je begeleid in je mentoraat.

Dit moet je daarvoor kunnen

 • Je kunnen inleven in de belevingswereld van een mbo-student;
 • Praktijkgericht lesmateriaal ontwikkelen. Hierin vertaal je nieuwe trends en ontwikkelingen met praktijkvoorbeelden naar het niveau van onze studenten;
 • Creatief, positief ingesteld en flexibel zijn, zowel in de uitvoering van jouw taak als in de tijd;
 • Samenwerken met collega’s om interdisciplinaire projecten te realiseren;
 • Onderschrijven waar De Rooi Pannen voor staat. Dit hebben we uitgebreid beschreven in onze kernwaarden en pijlers.

Jouw rol binnen het team

 • Ontwikkelen en verzorgen van boeiende lessen Burgerschap.
 • Inspireren van studenten om actieve burgers in de samenleving te worden.
 • Begeleiden van studenten in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Samenwerken met collega’s om interdisciplinaire projecten te realiseren.

Dit breng je mee

Wij zoeken een docent die zijn of haar passie voor rekenen kan overbrengen op onze studenten. Iemand die creatief, innovatief en empathisch is. Je hebt niet alleen de nodige didactische vaardigheden, maar bent ook in staat om een vertrouwensband met de studenten op te bouwen.

In het kort

 • Ben je in het bezit van of in opleiding tot een relevante onderwijsbevoegdheid om het vak Burgerschap te geven;
 • Heb je een aantoonbaar vermogen om inspirerende en interactieve lessen te geven;
 • Heb je kennis van de laatste trends en ontwikkelingen in het burgerschapsonderwijs;
 • En natuurlijk ben je in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je bent per 1 augustus 2024 beschikbaar voor 0,6-0,9 fte per week.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao mbo (minimaal € 3.341,00 en maximaal € 5.078,00 bruto per maand op basis van fulltime).
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Ivo de Bode is voldoende. Ivo is adjunct-directeur bij Handel & Ondernemen en te bereiken via 06 50165063. Laten we samen de wereld veranderen, één les in burgerschap tegelijk. We kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 6 mei 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Ivo de Bode.

Gesprekken 

De gesprekken vinden in onderling overleg plaats. 

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

Docent Burgerschap

FTE
0,6-0,9
Functieschaal
cao mbo schaal LB
Salaris
€ 3.431,00 - € 5.078,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
6 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Ivo de Bode

adjunct-directeur Handel & Ondernemen Tilburg

i.d.bode@derooipannen.nl 0650165063