Docent Economie

 • De Rooi Pannen Breda Horeca, Breda

Sta je te trappelen om jouw passie voor economie en horeca te combineren in een baan die elke dag anders is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dit ga je doen

Je verzorgt jouw lessen op niveau 4 voor de opleidingen Horecaondernemer/-manager en Manager party-, event- & businesscatering. Als docent economie krijg je de kans om je vak uit te dragen in een praktijkgerichte setting, waarbij je lessen niet alleen kennis, maar ook echte ervaringen bieden. Bereid je voor op een avontuur waarbij je studenten meeneemt in de wereld van marketing, personeelsmanagement, recht, ondernemerschap, bedrijfseconomie en -administratie. En dit alles binnen de boeiende context van de horeca. In onze toonaangevende opleiding bieden we jou de kans om je passie voor economie ten volle te benutten. Niet alleen behandelen we de theorie, maar integreren we deze naadloos in ons innovatieve projectonderwijs. Zo sluit het economieonderwijs perfect aan bij de praktijk.

Tevens werk je nauw samen met je collega's in de sectie economie om continue te innoveren. Samen houd je de vinger aan de pols van de laatste ontwikkelingen en implementeer je deze in het curriculum. Je hebt bovendien een belangrijke verbindende rol, waarbij je nauw samenwerkt met alle praktijkrichtingen. Zo zorg je ervoor dat de economische vakken optimaal zijn afgestemd op de behoeften van de verschillende beroepsprofielen.

Daarnaast is iedere docent op onze school mentor en stagebegeleider. Als mentor begeleid en coach je jouw klas in zowel het groepsproces als in de individuele ontwikkeling van de studenten. Dit doe je zowel voor het theoretische gedeelte van de opleiding als tijdens de stageperiodes. Ook heeft het team verschillende andere taken waarvoor een docent naast de lesgevende taak ingezet kan worden. 

Dit moet je daarvoor kunnen

 • Actief participeren binnen de sectie economie;
 • Samenwerken;
 • Creatief denken;
 • Ondernemend en initiatiefrijk zijn.

Dit breng je mee

 • Een tweedegraadsbevoegdheid economie of een vergelijkbare opleiding. Bijvoorbeeld een vierjarige hbo-opleiding gericht op het vakgebied met een pedagogisch-didactisch getuigschrift voor het mbo waarbij we graag met je meedenken;
 • Feeling met de mbo-student en hun leerproces;
 • Een positief-kritische blik;
 • Ervaring in of kennis van de horeca is een pre;
 • Bij voorkeur ervaring met onderwijsontwikkeling;
 • In het schooljaar 2024-2025 beschikbaar zijn voor 0,6-0,9 fte. 

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB cao mbo (minimaal € 3.431,00 en maximaal € 5.078,00 bruto per maand op basis van fulltime).
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze vacature? Een telefoontje naar Dick van Herp is voldoende. Dick is adjunct-directeur bij Horeca Breda en te bereiken via 06 – 51 24 05 22.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 5 juni 2024 via de knop 'sollicteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Dick van Herp.

In gesprek met elkaar

De kennismakingsgesprekken vinden plaats in onderling overleg en het arbeidsvoorwaardengesprek vindt plaats op dinsdag 18 juni of dinsdag 25 juni.

Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent Economie

FTE
0,5-0,9
Functieschaal
cao mbo schaal LB
Salaris
€ 3.431,00 - € 5.078,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
5 juni 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Dick van Herp

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Breda Horeca

d.v.herp@derooipannen.nl