Docent LO en Recreatie

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

 Wil jij bijdragen aan vernieuwd onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor de vakgebieden lichamelijke opvoeding en recreatie? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je bij ons doen

Op dit moment zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste collega (0,6-1,0 fte). Jij gaat aan de slag binnen de vaksectie LO / Recreatie, waarbij jij lessen verzorgt binnen het vakgebied recreatie en LO in leerjaar 1 t/m 4. In leerjaar 1 maken al ons leerlingen kennis met het vakgebied Recreatie. Vanaf leerjaar 2 kunnen ze kiezen voor het programma Horeca-Recreatie waarbij ze uiteindelijk in leerjaar 4 ook een Praktijkexamen moeten afleggen. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld frontoffice werkzaamheden, organisatie van een sporttoernooi, een evenement, een reisprogramma. Het vak LO wordt in leerjaar 1 t/m 4 aangeboden. Gedurende de winterperiode worden de lessen in onze eigen gymzalen verzorgd. In de overige maanden sporten we op een buitenterrein in de buurt. De vaksectie LO / Recreatie bestaat uit 11 collega’s.

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week 1 of meerdere mentorlessen aan de klas en een LOB uur (vanaf leerjaar 2).  Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerling coördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze afdeling beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Dagelijks zijn collega’s van R-Newt in school aanwezig. Ook beschikken wij over een eigen interne Rebound. 

Voor nieuwe collega’s hanteren wij een inductiebeleid. Je wordt toevertrouwd aan onze 3 intern opleiders. Zij maken je wegwijs door de organisatie en zullen je ondersteunen. Gedurende het jaar zijn er informatieve bijeenkomsten en intervisie momenten.  

Dit moet je kunnen

 • Inlevingsvermogen, gericht op het vmbo;
 • Leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden;
 • Je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen;
 • Je bent flexibel en proactief.

Dit breng je mee

 • Je bent in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of je bent bereid die binnen twee jaar te behalen);
 • Je hebt affiniteit met het vmbo;
 • Je het een creatieve en positieve instelling. Onderwijs is jouw passie;
 • Je bent een echte teamspeler die transparant is richting collega’s;
 • Je moet inzetbaar zijn binnen zowel LO als recreatie.

Zo belonen we jou

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal LB van de cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand fulltime). De overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao mbo. De medewerkers van ons Vmbo Tilburg ontvangen extra salaris in de vorm van een arbeidsmarkttoelage. Deze toelage is ook dit schooljaar nog van toepassing. Hiermee zetten we de opdracht kracht bij om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je nog vragen over deze vacature? Een mailtje naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van ons Vmbo Tilburg en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 15 januari 2024 via de knop Solliciteren. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

In gesprek met elkaar

De gesprekken vinden plaats in onderling overleg    
Wervingsbureaus hoeven niet op deze vacature te reageren.

 

Docent LO en Recreatie

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo
FTE
0,6-1,0
Functieschaal
LB cao vo
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
Per direct
Sluitingsdatum
15 januari 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl