Instructeur gastvrijheid

  • De Rooi Pannen Tilburg Horeca, Tilburg

Voor wie gastvrijheid niet stopt bij een vriendelijk woord, maar pas begint bij écht aandacht voor de gast. Heb jij ruime ervaring in de bediening, restaurantorganisatie of banqueting? Krijg je energie van het overdragen van jouw vakmanschap aan jonge horecatalenten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je bij ons doen

Wij zijn op zoek naar een instructeur Gastvrijheid die studenten begeleidt tijdens hun praktijklessen. Iemand met liefde voor het vak, oog voor detail en hart voor het onderwijs.

Als instructeur ben je dagelijks op de werkvloer van ons onderwijshotel te vinden, waar je studenten begeleidt tijdens hun praktijklessen in de restaurants. Maar omdat je het belangrijk vindt om voor jouw collega’s klaar te staan, kan het ook voorkomen dat je ingezet wordt binnen het hotel zelf. Denk hierbij aan de incheck van gasten of het aannemen van reserveringen. Maar die flexibiliteit vind jij juist de uitdaging!

Onze studenten van verschillende horecaopleidingen runnen samen met jou vijf verschillende restaurants, elk met een eigen concept en doelgroep. Denk aan een à-la-carterestaurant, een restaurant voor banqueting en evenementen, en een laagdrempelige brasserie. Maar ook hebben wij elk jaar een pop-up restaurant als onderdeel van de praktijklessen.

Je coacht studenten tijdens lunch- en dinerservices, leert ze hoe ze professioneel gasten ontvangen, reserveringen verwerken, service uitvoeren en omgaan met onverwachte situaties. Van mise-en-place tot aan tafelservice: jij laat zien wat échte gastvrijheid betekent.

In het kort:

  • Geef je instructies en motiveer je studenten om steeds beter te worden in hun vak;
  • Geef je ook praktijkgerichte theorielessen over gastvrijheid, etiquette, omgangsvormen en serviceconcepten;
  • Werk je mee aan het ontwikkelen en updaten van praktijkopdrachten die passen bij de laatste trends in de horeca;
  • Beoordeel je studenten tijdens de lessen én bij praktijkexamens;
  • Werk je nauw samen met collega-instructeurs, docenten en onderwijsassistenten voor een soepel lopend leerproces en optimale gastervaring.

Dit breng je mee

Om onze studenten goed te begeleiden, zoeken we een praktijkgerichte horecaprofessional met een sterke basis in de restaurantwereld. Je hebt liefde voor het vak, weet hoe je studenten motiveert en durft zelf ook bij te leren. Je staat stevig in je schoenen op de werkvloer, maar bent ook geduldig en duidelijk in je uitleg. Het begeleiden van jonge mensen in hun ontwikkeling zie jij als een waardevolle taak.

Je beschikt over een afgeronde mbo-opleiding op niveau 4 in een relevante richting, zoals gastheerschap of horecaondernemer. Ruime praktijkervaring in restaurants en/of banqueting is daarbij essentieel. Kennis van de hotellerie is een pre – je komt immers te werken in ons onderwijshotel met vijf volledig uitgeruste restaurants. Verder sta je open voor onregelmatige werktijden door de weeks, want je weet dat de horeca nooit volgens een 9-tot-5-ritme loopt. De weekenden zijn we gesloten.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat jij:

  • coachend kunt begeleiden en duidelijke instructies weet te geven op de werkvloer;
  • flexibel, stressbestendig en oplossingsgericht bent in een dynamische leeromgeving;
  • het Nederlands goed beheerst, zowel mondeling als schriftelijk;
  • al beschikt over het diploma ‘Instructeur mbo niveau 4’ of bereid bent dit binnen twee jaar te behalen (met mogelijkheid tot subsidie).
  • ervaring hebt binnen het middelbaar beroepsonderwijs, wat fijn is, maar geen vereiste – enthousiasme en vakmanschap zijn voor ons minstens zo belangrijk.
  • Wellicht ook ervaring hebt op gedaan in de hotellerie, maar jouw focus ligt in deze functie echt op de restaurants.

Zo belonen we jou

  • Een aanstelling voor 0,2 fte op de woensdag;
  • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens schaal 7 cao mbo minimaal € 2.521,00 en maximaal € 3.730,00 bruto per maand op basis van fulltime inzetbaarheid);
  • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons mbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent van jouw salaris;
  • Doorlopend mogelijkheden om jezelf professioneel te blijven ontwikkelen via onze eigen DRP Academie;
  • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs;
  • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je vragen over de functie? Neem dan gerust contact op met Anouk Pertijs, Adjunct-directeur mbo Tilburg horeca, via a.pertijs@derooipannen.nl

Wil je solliciteren? Dat kan tot en met zondag 22 juni 2025 via de knop ‘solliciteren’.

In gesprek

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 24 juni in Tilburg. Het arbeidsvoorwaardengesprek wordt gepland op 25 of 26 juni.

Instructeur gastvrijheid

  • De Rooi Pannen Tilburg Horeca, Tilburg
FTE
0,2
Functieschaal
cao mbo schaal 7
Salaris
€ 2.521,00 - € 3.730,00
Gewenste startdatum
1 september 2025
Sluitingsdatum
22 juni 2025
Solliciteer nu

Meer weten?

Anouk Pertijs

Adjunct-Directeur

a.pertijs@derooipannen.nl