Leidinggevende leisure & events

  • Niveau 4
  • BOL
  • 3 jaar

Jouw gasten een fantastische vakantie of een onvergetelijke dag op het water bezorgen. Daar doe jij alles voor: van het eerste contact tot de
uitvoering. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor jouw gasten én collega’s. Zie je dat wel zitten? Word dan bij de opleiding Leidinggevende leisure & events klaargestoomd voor jouw droombaan in de recreatie-, vrijetijds- en evenementensector.

Wat is leisure?

Leisure betekent vrij tijd in het Engels. Het zijn activiteiten die iemand onderneemt om zich te ontspannen, vermaken of te genieten. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een attractiepark, dierentuin, evenement of festival.  

De vrijetijdssector is een grote en groeiende sector in de economie en de samenleving. Er zijn veel bedrijven en organisaties die leisure-activiteiten aanbieden, zoals sport, cultuur, recreatie, toerisme, media en entertainment. Met een afgeronde opleiding leisure & events biedt deze sector veel kansen en uitdagingen.  

Vrijetijds- en evenementen opleiding mbo-niveau 4

Tijdens de opleiding leisure & events van De Rooi Pannen Toerisme, Leisure & Marketing leer je over deze bewegende sector, waarbij de beleving van de gast centraal staat. Met vakken als evenementenorganisatie, hospitality en leidinggeven word je klaargestoomd voor een leidinggevende functie binnen de recreatiesector. Ook kun je kiezen uit een aantal keuzevakken wanneer je je wilt verdiepen of juist verbreden. Kies bijvoorbeeld tussen persoonlijk leiderschap, entertainment of het bereiden van gerechten.  

Opleiding Leidinggevende leisure & events gehaald?

Veel studenten van de opleiding leisure & events blijven na de studie werken bij hun stagebedrijf. Met je diploma op zak kun je een team aansturen in de evenementen- en vrijetijdssector. Uiteraard is het ook mogelijk om na deze evenementen opleiding (mbo-niveau 4) door te stromen naar het hbo. Ongeveer 45% van onze studenten kiest ervoor om door te studeren.  

Echt meemaken

Wil jij de opleiding Leidinggevende leisure & events zelf ervaren? Meld je dan aan voor een open dag, meeloopdag of rondleiding. De beschikbare kennismakingsmomenten vind je in een handig overzicht. Je kunt deze leisure & events opleiding volgen bij De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven én Breda.  

Meer informatie - Tilburg Meer informatie - Eindhoven Meer informatie - Breda