Docent Wiskunde

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo, Tilburg

Wil jij bijdragen aan vernieuwend onderwijs? Ben jij gedreven en heb je een aanstekelijk enthousiasme voor het vak wiskunde? Dan zoeken wij jou! 

Werken bij De Rooi Pannen

De Rooi Pannen is als kleinschalige scholengemeenschap groots in praktijkgericht vmbo- en mbo-onderwijs. Met het beste onderwijs van Tilburg, Eindhoven en Breda halen we het beste in onze leerlingen en studenten naar boven. Hoe? Door een ondernemende houding te stimuleren, altijd betrokken naar elkaar te zijn, dichtbij onszelf te blijven en vol trots uit te dragen wat we samen presteren. Onze medewerkers maken daarbij het verschil. Dit doen we in een hechte gemeenschap, in gebouwen die aanspreken, moderne voorzieningen en een sterk geloof en vertrouwen in onze kwaliteit. Werk jij mee?

Wat ga je bij De Rooi Pannen doen?

Je bent lid van de vaksectie wiskunde en je verzorgt lessen wiskunde in meerdere leerjaren binnen de leerwegen van het vmbo. Het vak wiskunde is een verplicht vak binnen de 3 profielen die wij aanbieden. Dat betekent dat alle leerlingen wiskunde volgen. We proberen het beste uit onze leerlingen te halen. Leerlingen die goed zijn in het vak, mogen proberen om het vak op een hoger niveau af te sluiten (diploma op maat). Leerlingen die moeite hebben met het vak kunnen terecht tijdens extra begeleidingsuren die door de vaksectie verzorgd worden. 

De aandachtspunten voor de komende jaren zijn het proces van formatief handelen goed vorm geven, differentiatie binnen de lessen en de inzet van digitale middelen in de lessen. We proberen onze lessen vorm te geven volgens 5 bouwstenen voor een goede les. De vaksectie wiskunde bestaat uit 9 personen. Er wordt gewerkt met de methode Moderne wiskunde.

Bij de vacature hoort op termijn ook een (duo) mentoraat van een klas. De mentor is het eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders en onderhoudt contacten met hen. Daarnaast verzorgt de mentor per week één of meerdere mentorlessen aan de klas een LOB-uur (vanaf leerjaar 2). 

Als mentor heb je wekelijks overleg met de leerlingcoördinator over je klas. Als er meer ondersteuning of zorg nodig is voor een leerling, dan wordt er doorgeschakeld. Onze school beschikt over een zeer gedegen zorgstructuur met een orthopedagoog, meerdere coaches, vertrouwenspersonen en een schoolmaatschappelijk werker. Dagelijks zijn collega’s van R-Newt in school aanwezig en wij hebben een interne Rebound. 

Waar ben jij sterk in?

 • Inlevingsvermogen, gericht op de vmbo-leerling.
 • Leergierig zijn en in staat zijn om nieuwe trends en ontwikkelingen te vertalen naar het niveau van de leerlingen, inclusief praktijkvoorbeelden.
 • Je bent in staat om praktijkgericht lesmateriaal te ontwikkelen.
 • Flexibel en proactief.

Dit breng je mee

 • Een tweedegraadsbevoegdheid gericht op het vakgebied (of je bent bereid om die binnen twee jaar in eigen tijd en op eigen kosten te behalen).
 • Het hebben van praktijkervaring in het bedrijfsleven en enige bedrijfseconomische kennis is een pre.
 • Affiniteit met het vmbo.
 • Een creatieve en positieve instelling; onderwijs is jouw passie.

Dit mag jij van ons verwachten

 • Een passend salaris. We bepalen jouw salaris volgens carrièrepatroon schaal LB cao vo (minimaal € 3.301,00 en maximaal € 5.030,00 bruto per maand op basis van fulltime). Wat betreft de overige arbeidsvoorwaarden geldt de cao mbo. Binnen De Rooi Pannen Tilburg Vmbo geldt een schaarstevakken beleid. Hierdoor is een inschaling LC ook een optie voor huidige LC docenten. Dit beleid biedt unieke kansen om de overstap te overwegen.
 • Om de opdracht om ‘de leerachterstanden als gevolg van de coronacrisis terug te dringen’ kracht bij te zetten, is de afgelopen twee schooljaren een arbeidsmarkttoelage toegekend aan medewerkers van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo. Door de cao-partijen is afgesproken om deze eenmalige regeling structureel te maken. 
 • Vrije tijd. Je bent namelijk vrij tijdens alle schoolvakanties.
 • Een eindejaarsuitkering. Als medewerker van ons vmbo ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% van jouw salaris.
 • Een pensioen van het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs.
 • Een tegemoetkoming in jouw eventuele reiskosten.

Meer weten?

Heb je vragen over deze vacature? Een mail naar Gwen Gijsbers is voldoende. Gwen is adjunct-directeur van De Rooi Pannen Tilburg Vmbo en te bereiken via g.gijsbers@derooipannen.nl.

Solliciteren

Solliciteer meteen. Stuur jouw motivatie en cv uiterlijk 13 mei 2024 middels de knop 'solliciteren'. Je kunt jouw sollicitatie richten aan Gwen Gijsbers.

Docent Wiskunde

 • De Rooi Pannen Tilburg Vmbo
FTE
0,6 - 1,0
Functieschaal
LB cao vo
Salaris
€ 3.301,00 - € 5.030,00
Gewenste startdatum
1 augustus 2024
Sluitingsdatum
14 mei 2024
Solliciteer nu!

Meer weten?

Gwen Gijsbers

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Vmbo

g.gijsbers@derooipannen.nl