Gastheer/Gastvrouw

 • Niveau 2
 • BOL
 • 2 jaar

Maak jij makkelijk een praatje met mensen? En vind je het leuk om hapjes en drankjes te verzorgen voor bezoek thuis? Dan is de opleiding Gastheer/gastvrouw echt iets voor jou. Je leert hoe je gasten in de horeca een warm welkom geeft en ze een ervaring bezorgd die ze niet snel meer vergeten.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent: 

 •  Je bent gastvrij 
 • Je bent enthousiast 
 • Je kunt goed instructies opvolgen 
 • Je kunt goed communiceren 
 • Je deelt graag jouw passie en kennis met anderen 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt: 

 • Vmbo-diploma (basis) 
 • Mbo-diploma (niveau 1, entreediploma) 

Dit ga je leren

Bij ons leer je tijdens vaktheorie restaurant en practicum/instructie restaurant bestellingen opnemen, eten en drinken uitserveren en gasten adviseren over wat lekker is. Als gastheer/gastvrouw zorg jij er persoonlijk voor dat de gasten nog eens terugkomen. Je doet ervaring op in zowel grote ketens als zelfstandige bedrijven. En je wordt opgeleid om te kunnen werken in verschillende horecaconcepten, van eetcafé tot fine dining restaurant!

 

Student doet praktijkervaring op in het restaurant van De Rooi Pannen Horeca.

Vakken

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • Vaktheorie restaurant 
 • Praktijk restaurant 
 • Rekenen 
 • Nederlands 
 • Engels 
 • Loopbaan en burgerschap 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Regionale specialiteiten
 • Eetcultuur en -wensen
Studenten Gastheer/gastvrouw krijgen les op locatie. Ze luisteren aandachtig naar de docent.

Zo echt kan leren zijn

De opleiding Gastheer/gastvrouw biedt een mooie mix van theorie en praktijk waarbij leren vanuit de praktijk centraal staat. De opleiding duurt twee jaar. In beide leerjaren loop je stage bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast krijg je les in onze eigen restaurants en onderwijshotels. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Gastheer/gastvrouw ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk

Met jouw diploma kan je aan de slag als gastheer of gastvrouw. Bijvoorbeeld bij een hotel, restaurant, eetcafé, cateringbedrijf, brasserie of congrescentrum. Veel studenten blijven werken bij hun stagebedrijf.   

Verder leren

Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met een mbo-opleiding op niveau 2 kun je naadloos instromen bij onze niveau 3-opleiding Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een andere willekeurige niveau 3-opleiding. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.