Zo echt kan leren zijn

Om dingen beter te leren en te begrijpen staat het onderwijs zo dicht mogelijk bij de praktijk. Niet net echt, maar echt echt. Met echte restaurants, hotels, winkelcentra, cafés en congrescentra. Hier worden echte en uitdagende beroepssituaties gecreëerd, die studenten leren te handelen in de beroepspraktijk en te werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling. En dankzij uitdagende cases voor echte bedrijven maken de studenten actief kennis met de branche, waardoor ze als geen ander op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

Groot en Klein Arsenaal

In Breda werd met het in gebruik nemen van de Seeligkazerne een opstart gemaakt met het verder uitbouwen van het concept intern praktijkleren voor alle opleidingen. De studenten Van Toerisme, Leisure en Marketing werken binnen het zogeheten Hospitality Experience Centre per studierichting in een eigen praktijk Lab, In het Lab voeren zij allerhande activiteiten en opdrachten uit voor interne of externe opdrachtgevers.. Daarnaast worden studenten doormiddels van ons eigen evenementenbureau op zowel interne als externe evenementen ingezet, waarbij zij evenementenpunten behalen.

Er zijn prachtige ruimtes gerealiseerd in het Groot en Klein Arsenaal (Front-office met ontvangstbalie, Lobby, congres/theaterzaal, vergaderruimten, hotelkamers en restaurants) en in het hoofdgebouw een brasserie met bijbehorende keuken. Bij deze praktijkfaciliteiten maken de studenten van Horeca en TLM kennis met echte gasten en bezoekers.