Pitstop mbo (oriëntatiejaar)

  • Niveau 2
  • BOL
  • 1 jaar

Welke opleiding nu echt bij jou past? Daar ben jij nog niet helemaal over uit. Maar jij wil ook niet zomaar met een opleiding starten. Jij wil slagen in het leven en bent gemotiveerd om aan jezelf te werken. Tijdens Pitstop mbo ontdek je waar je passie en talenten liggen. Aan het einde van dit oriëntatiejaar heb je jouw plan voor de toekomst uitgestippeld en ga je verder met de mbo-opleiding die het beste bij jou past.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij Pitstop mbo is er veel tijd en aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Tijdens lessen, workshops en bedrijfsbezoeken ontdek je waar jouw passies en talenten liggen. Je krijgt intensieve training op skills die werkgevers zoeken in jonge professionals.

Je legt een stevige basis met vakken als Nederlands, Engels en rekenen en gaat aan de slag met vakken gebaseerd op het gedachtengoed van Remco Claassen, managementtrainer op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie.

IK – wie ben ik , wat wil ik (en wat niet), waar ben ik goed in, wat is mijn passie, wat zijn mijn talenten?

WIJ – als ik weet wie ik ben, hoe kan ik dan anderen inzetten om mijn plannen te verwezenlijken

VERBAAL MEESTERSCHAP – hoe kan ik iets zeggen zodat het ook overkomt, hoe kan ik mensen laten snappen wat ik bedoel en hoe kan ik ervoor zorgen dat ze dingen niet meer doen?
Daarnaast leg je een stevige basis voor de niveau 4 vervolgopleiding die écht bij jou past met vakken als Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Je vakkenpakket vul je aan met de keuzevakken waar jij het meeste aan hebt.

Wat moet je nog meer weten?

Pitstop mbo is dé opleiding voor mbo’ers die willen slagen in het leven. 

Ontdek meer over dit mbo-jaar:

Pitstopmbo.nl

Benodigde vooropleiding

Je kunt starten met Pitstop mbo als je jouw vmbo-diploma hebt behaald. Ook met een havo-diploma kan je met dit traject starten om zo jouw plan voor de toekomst te maken en vervolgens door te stromen naar de mbo-opleiding die bij jou past.

Doorstroommogelijkheden

Als je Pitstop mbo hebt afgerond, kun je een goede keuze maken voor een vervolgopleiding. Je start met een voorsprong aan een mbo-opleiding op niveau 3 of 4. Alles wat je tijdens het traject hebt geleerd, kun je als tool inzetten bij je nieuwe opleiding. En soms kan je zelfs vrijstelling krijgen voor bepaalde vakke

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten
Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct
Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten
Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Renée Pet - Cools

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Toerisme, Leisure & Marketing

r.pet@derooipannen.nl