Pitstop mbo (oriëntatiejaar)

 • BOL
 • 1 jaar

Welke opleiding nu echt bij jou past? Daar ben jij nog niet helemaal over uit. Maar jij wil ook niet zomaar met een opleiding starten. Jij wil slagen in het leven en bent gemotiveerd om aan jezelf te werken. Tijdens Pitstop mbo ontdek je waar je passie en talenten liggen. Aan het einde van dit oriëntatiejaar heb je jouw plan voor de toekomst uitgestippeld en ga je verder met de mbo-opleiding die het beste bij jou past.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding écht iets voor jou is, als dit is wie jij bent.  

 • Je weet niet goed wat je wil doen na het vmbo 
 • Je wil een opleiding volgen die écht bij jou past 
 • Je bent gemotiveerd om aan jezelf werken 
 • Je wil ontdekken waar je passie en talent ligt 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

 • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg)
 • Overgangsbewijs van havo of vwo 3 naar 4

Dit ga je leren

Bij Pitstop mbo werk je aan misschien wel het belangrijkste vak dat er is: ik-ologie. Je ontdek wie jij bent, wat jij wil en juist niet wil, waar je goed in bent, wat je passie is en waar je talenten liggen. Zo met jezelf aan de slag gaan, kan soms minder fijn voelen, maar jij staat ervoor open om uit je comfortzone te gaan. Ook leer je slimmer omgaan met anderen. Zo vergroot je de kans om te bereiken wat je wil, samen met de mensen om je heen. Daarnaast leg je een stevige basis met vakken als Nederlands, Engels, burgerschap en rekenen. Voor sommige van deze vakken kun je meteen je examens halen. Je krijgt training op skills die werkgevers zoeken in jonge professionals, bezoekt bedrijven, volgt workshops en luistert naar interessante gastsprekers. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding. Aan het einde van dit jaar heb je jouw eigen plan voor de toekomst uitgestippeld en ga je verder met de mbo-opleiding die het beste bij jou past. 

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Ik-ologie 
 • Sociale slagkracht & verbaal meesterschap 
 • Blijvend fit 
 • Rekenen 
 • Burgerschap 
 • Nederlands en Engels 

Zo echt kan leren zijn

Je gaat vijf dagen per week naar school. In de ochtend werk je aan de generieke vakken en in de middag aan je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat actief aan de slag met opdrachten. Van oktober tot en met februari bezoek je bedrijven en andere scholen en daarna neem je deel aan meeloopdagen. Zo heb je aan het einde van het jaar een zelfgemaakt plan voor je gehele leven.  

Ontdek meer over dit mbo-jaar:

Pitstopmbo.nl

Dit ga je na je pitstop-jaar doen

Na dit oriëntatiejaar ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Verder leren 

Tijdens Pitstop mbo maak je jouw plan voor de toekomst. Je stroomt na dit jaar door naar de mbo-opleiding die écht bij jou past. In welke richting dat is? Dat ligt natuurlijk helemaal aan jou! Op welk niveau je instroomt ligt aan jouw vooropleiding, maar de meeste studenten stromen door naar een niveau 3 of 4-opleiding.   

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Renée Pet - Cools

Adjunct-directeur De Rooi Pannen Tilburg Toerisme, Leisure & Marketing

r.pet@derooipannen.nl