Studenten De Rooi Pannen verzorgen kerstpakket voor de Zonnebloem

Ruim 125 deelnemers en vrijwilligers van de Zonnebloem in Tilburg worden volgende week verrast met een bijzonder kerstpakket. Twee studenten van De Rooi Pannen in Tilburg stelden een pakket met lekkere etenswaren samen, als onderdeel van een praktijkopdracht voor hun mbo-opleiding Ondernemer retail. “Het is een flinke doos geworden waar onze mensen ongetwijfeld heel blij mee zijn.” 

De Rooi Pannen bereidt studenten zo goed mogelijk voor op de praktijk en dat betekent dat ze veel praktisch aan de slag gaan. Ook bij de mbo-opleiding Ondernemer retail van De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen. Bij de lessen interne praktijk zijn de studenten aan zet. Ze krijgen opdrachten waarbij ze zelf gaan samenwerken met bedrijven, zodat ze leren hoe dat er echt aan toegaat. De Rooi Pannen vindt het bovendien belangrijk om maatschappelijke doelen te steunen en besloot daarom om de Zonnebloem een kerstcadeau te geven. Suus Roosen en Jeske van de Ven kregen de opdracht om een kerstpakket samen te stellen voor twee Tilburgse afdelingen van de Zonnebloem, die in de buurt van De Rooi Pannen actief zijn: Gasthuisring-Vredeskerk-Hasselt en ’t Zand-Wandelbos.

Kerstpakket en vrijwilligers van de Zonnebloem

Drie verschillende pakketten

Suus: “De deelnemers van de Zonnebloem zijn vooral ouderen met een fysieke beperking. Ze zijn vaak alleenstaand en vinden gemak heel belangrijk. Daar stemden we onze voorstellen op af. We stelden drie verschillende pakketten met etenswaren samen, die we presenteerden aan de Zonnebloem. Zij kozen uiteindelijk het definitieve pakket.” Jeske: “Het werd de variant met onder andere een flesje advocaat, slagroom, soep en afbakbroodjes. Er zit iets bij voor het ontbijt, de lunch, het avondeten én iets lekkers voor tussendoor.”

Prachtig gebaar

Jaap van Loon, voorzitter van de Zonnebloem regio Tilburg, was aangenaam verrast door de kerstpakketten. “Ik vind het een fantastisch gebaar van De Rooi Pannen om het kerstcadeau voor twee Tilburgse afdelingen te verzorgen”, zegt hij. “Het gaat in totaal om ruim 125 deelnemers en vrijwilligers. De studenten hebben prachtige pakketten samengesteld en die met plezier aan ons gepresenteerd. Er was goed nagedacht over onze doelgroep: de producten zijn direct te gebruiken en makkelijk te bereiden. Mensen hoeven er niet eerst extra boodschappen voor te gaan doen. De studenten leveren de pakketten af tijdens een kerstviering, zodat ze die zelf kunnen overhandigen. De gasten die er niet zijn, ontvangen de pakketten thuis. Mooi, want het is een flinke doos met lekkere etenswaren geworden.”

Enthousiast

Jeske en Suus zijn tevreden over het resultaat van hun opdracht. “Het was leerzaam om de verschillende pakketten samen te stellen en ze te mogen presenteren aan de Zonnebloem”, zegt Suus. “De Zonnebloem was heel enthousiast over onze voorstellen en dat was natuurlijk erg leuk om te zien. Hopelijk zijn de mensen straks net zo blij met hun kerstcadeau.”