Horecaondernemer/-manager

 • Niveau 4
 • BOL
 • 4 jaar

Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je ontwikkelt je tot leidinggevende in de horeca in binnen- of buitenland. Je bent verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken bij de zaak draaiende te houden. Geen dag is hetzelfde.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent. 

 • Je neemt het liefst de leiding 
 • Je blijft graag bezig 
 • Je bent ondernemend
 • Je maakt makkelijk een praatje 
 • Je bent commercieel ingesteld 
 • Je neemt je verantwoordelijkheid 

Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt: 

 • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) 
 • Mbo-diploma niveau 3 
 • Overgangsbewijs van havo of vwo (van 3 naar 4 of van 4 naar 5) 

Heb jij je havodiploma al op zak? Bekijk dan eens het mhbo-traject Hotelmanagement. Je volgt dan in twee jaar de opleiding Horecaondernemer/-manager bij De Rooi Pannen en stroomt vervolgens in het tweede jaar bij BUas in.

Dit ga je leren

Bij de opleiding Horecaondernemer/-manager maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak. Zoals keuken, hotel en restaurant. Naast dat je hier theorielessen over krijgt, ga je ook aan de slag in de praktijk. Zo kun je ontdekken welke richting het beste bij jou past. 

Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels en Duits. En ga je aan de slag met commercieel- en financieel management, loopbaan en burgerschap, leer je werken met projecten en schrijf je een ondernemingsplan. 

Studenten van de opleiding Horecaondernemer/-manager doen praktijkervaring op in het hotel van De Rooi Pannen Breda.

Vakken 

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit:  

 • (Vaktheorie en praktijk) koken, restaurant en hotel
 • Commercieel- en financieel management 
 • Rekenen  
 • Nederlands  
 • Duits 
 • Engels  
 • Loopbaan en burgerschap  

Keuzevakken 

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een intern evenement of leer meer over wijnen of bieren.

Studenten van de opleiding Horecaondernemer/-manager op stage bij een horecabedrijf

Zo echt kan leren zijn

65% theorie / 35% praktijk 

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Op onze campus in Breda vind je een hotel en meerdere keukens en restaurants. Hier verwelkom jij echte gasten die een hapje komen eten of overnachten in één van onze moderne hotelkamers.  

Naast de theorie- en praktijklessen op school, ga je ook op stage bij een erkend leerbedrijf. Dat kan zowel in het binnen- als buitenland!  

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Horecaondernemer/-manager ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk 

Met jouw diploma kan je aan de slag als leidinggevende of bedrijfsleider in de hospitalitybranche. Dit kan zijn in de keuken, restaurant, bediening, housekeeping of receptie. Bijvoorbeeld bij een hotel, restaurant, conferentiecentra of vakantiepark. Heb jij altijd al gedroomd van een eigen horecazaak? Dan kun je van deze droom na de opleiding Horecaondernemer/-manager werkelijkheid maken!  

Verder leren 

Ongeveer 50% van onze studenten stroom door naar een hbo-opleiding. Jouw diploma geeft toegang tot vrijwel alle hbo-opleidingen. Ga bijvoorbeeld verder met een opleiding in hotelmanagement of kies voor een opleiding in een compleet andere richting.  

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.