Horecaondernemer/-manager

  • Niveau 4
  • BOL
  • 4 jaar

Werkt jouw enthousiasme aanstekelijk? En wil je gasten verwelkomen in jouw restaurant of hotel? Dan zit je goed bij de opleiding Horecaondernemer/-manager. Je ontwikkelt je tot leidinggevende in de horeca in binnen- of buitenland. Je bent verantwoordelijk voor alles wat er komt kijken bij de zaak draaiende te houden. Geen dag is hetzelfde.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de opleiding horecaondernemer/- manager maak je kennis met de verschillende kanten van het horecavak zoals keuken, hotel en restaurant. Naast dat je hier theorielessen over krijgt, ga je ook aan de slag in de praktijk. Zo kun je ontdekken welke richting het beste bij jou past. Daarnaast krijg je de vakken rekenen, Nederlands, Engels en kan je kiezen uit Duits of Frans. En ga je aan de slag met commercieel- en financieel management, loopbaan en burgerschap, leer je werken met projecten en schrijf je een ondernemingsplan. 

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

  • Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Theoretische of Gemengde leerweg
  • Een overgangsbewijs van havo of vwo klas 3 naar klas 4: starten in leerjaar 1
  • Een overgangsbewijs van havo of vwo klas 4 naar klas 5 of een havo-/vwo-diploma: starten in leerjaar 2
  • Gelijkwaardige diploma’s of getuigschriften, te beoordelen door een toelatingscommissie

Met een havo- of vwo-diploma kun je in Tilburg, Eindhoven en Breda een verkorte opleiding volgen van twee of drie jaar. 

Doorstroommogelijkheden

Het diploma geeft je toegang tot bijna alle hbo-opleidingen. Wanneer je gaat doorstuderen aan een Hogere Hotelschool, kan dat in veel gevallen in een verkort traject.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2024 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2024-2025 is het lesgeld vastgesteld op € 1.419.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Jurgen van Berkum

Decaan

j.v.berkum@derooipannen.nl 0405001200

Ontdek De Rooi Pannen

Op onze website vind je superveel informatie over onze school. Maar we hebben we ook een nieuwsbrief, waarmee je nog meer ontdekt over De Rooi Pannen. 
Meld je nu aan en:

  • ben als eerste op de hoogte van events, zoals de open dag.
  • ontvang persoonlijke verhalen van onze studenten.
  • maak kans op een digitale cadeaubon van Bol t.w.v. € 50,-.
Aanmelden