Retailmanager

 • Niveau 4
 • BOL, BBL
 • 3 jaar

Ben jij ambitieus en resultaatgericht en wil je aan de slag in de dynamische wereld van de retail? Wil jij leren hoe je een team aanstuurt om de omzet en de klanttevredenheid te verhogen? Met de opleiding Retailmanager leer jij alles wat je moet weten om een succesvolle retailmanager te worden. Misschien wel bij jouw eigen winkel!

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat de opleiding Retailmedewerker echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:

 • Je bent commercieel
 • Je bent klantvriendelijk
 • Je bent ondernemend
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bezit overtuigingskracht
 • Je bent ondernemend

Ook belangrijk. Om met deze opleiding bij De Rooi Pannen te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt:

 • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretisch)
 • Mbo-diploma niveau 2 Retailmedewerker (voor BOL) of niveau 3 Retailspecialist (voor BBL)
 • Overgangsbewijs havo 3 naar 4 (voor BOL) of havo 4 naar 5 (voor BBL)

Dit ga je leren

Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij werken in een winkel of showroom. Daarbij leer jij hoe je een verkoopgesprek voert met klanten. Tijdens de lessen is er veel aandacht voor klantvriendelijkheid en service verlenen. Je gaat je verdiepen in het bestelproces van artikelen en het aantrekkelijk presenteren ervan. Daarnaast ontwikkel je jouw leiderschapsvaardigheden. Zo leer je verantwoordelijkheid dragen over een afdeling of vestiging. Ook ontwikkel je jezelf tijdens de begeleidingsuren in vaardigheden als plannen en feedback geven.

Studenten van de mbo-opleiding Retailmanager van De Rooi Pannen Tilburg Handel & Ondernemen werken samen aan een project

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit.

 • Personeelszorg
 • Leidinggeven
 • Analyseren en verbeteren
 • Nederlands en Engels
 • Rekenen
 • Burgerschap

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met deze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

 • Persoonlijk profileren
 • Duurzaamheid in het beroep
 • Verdieping blijvend fit, veilig en gezond werken
 • Voorbereiding hbo

Zo echt kan leren zijn

Bij ons is leren echt echt. Alles wat je in onze theorie- en praktijklokalen leert, pas je direct toe. Bij een stagebedrijf of leerbedrijf of in ons eigen onderwijswinkelcentrum met PLUS-supermarkt, winkel, lunchroom en business center. Of in het bedrijf dat je zelf start! Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat. Deze mbo-opleiding kun je volgen in de beroepsopleidende leerweg (BOL) en de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). 

BOL: school en stage

50% praktijk / 50% theorie

Kies je voor de BOL-opleiding, dan ben je het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op door te werken met echte klanten in ons eigen onderwijswinkelcentrum. Daarbij krijg je ondersteuning van onze onderwijsassistenten die hun berg aan kennis en ervaring graag doorgeven aan jou. En natuurlijk ga je ook op stage. In alle drie de leerjaren loop je één dag in de week stage en heb je 4 dagen in de week theorie op school.

BBL: school en werken

80% praktijk / 20% theorie

Wil je liever leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert de fijne kneepjes van het detailhandelsvak bij een erkend leerbedrijf. In alle drie de leerjaren loop je 20 uur in de week stage en heb je één dag in de week theorie op school. Voor deze leerweg verwachten we dat jij proactief, zelfstandig en verantwoordelijk bent. Is dit de eerste mbo-opleiding die je gaat volgen? Dan start je met de BBL-opleiding Retailmedewerker. Vanuit daar groei je door tot Retailmanager (BBL). Zo behaal je in drie jaar een niveau 4-diploma.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Retailmanager ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk

Met jouw diploma kun je aan de slag in het midden-, klein- en grootbedrijf in food en non-foodbranches. Je kunt gaan werken als product- of filiaalmanager.

Verder leren

Natuurlijk kan je ook doorstuderen na je opleiding. Met een niveau 4-opleiding kun je starten op het hbo. Ga bijvoorbeeld verder met een opleiding in een economische richting.

 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptops en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Studie in cijfers

Toelichting

De Rooi Pannen heeft al decennialang een prima relatie met het lokale, regionale en zelfs (inter)nationale bedrijfsleven. Onze studenten profiteren daar volop van. Niet alleen vinden ze meestal snel een goed stageadres, maar ook creëert het voor hen prima baankansen na voltooiing van de opleiding. Met een beroepsgericht diploma van De Rooi Pannen zijn onze studenten niet alleen goed inzetbaar binnen hun eigen beroepsdeel, maar door hun persoonlijke ontwikkeling tijdens de opleiding zijn ze ook breed inzetbaar op de arbeidsmarkt.