Leidinggevende bediening

 • Niveau 4
 • BBL, BOL-BBL
 • 2 of 4 jaar

Kan jij goed met mensen omgaan? En zie jij jezelf wel een team aansturen? Dan ben jij zeker geschikt voor de opleiding Leidinggevende bediening. Je leert hoe je ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt in de bediening. Samen met het bedienend personeel zorg je voor net dat beetje extra voor gasten van een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Dit ben jij

Zeker weten doe je het natuurlijk pas als je bij ons op school zit. Maar wij denken dat deze opleiding echt iets voor jou is als dit is wie jij bent:  

 • Je bent ondernemend  
 • Je denkt in oplossingen  
 • Je bent gastvrij 
 • Je werkt graag in een team 
 • Je bent goed in het aansturen en enthousiasmeren van een team

Ook belangrijk. Om met deze opleiding te starten vragen we dat je een van deze diploma's of overgangsbewijzen op zak hebt: 

BOL-BBL 

 • Vmbo-diploma (kader, gemengd of theoretische leerweg) 

BBL 

Dit ga je leren

Tijdens de opleiding Leidinggevende bediening leer je onder andere hoe jij een restaurant kunt runnen. Naast die branchevakken zijn de moderne vreemde talen natuurlijk belangrijk. Je doet ervaring op in de praktijk en krijgt ook vakken zoals economie, bedrijfsadministratie, management en afdelingsplan restaurant zodat jij helemaal bent voorbereid.

Student Leidinggevende bediening doet praktijkervaring op in het restaurant van De Rooi Pannen.

Vakken

Je krijgt een mooie mix van theorie en praktijk in beroepsgerichte en algemene vakken. Dat ziet er zo uit: 

 • Management 
 • Economie 
 • Bedrijfsadministratie 
 • Afdelingsplan restaurant
 • Rekenen 
 • Nederlands 
 • Engels 
 • Burgerschap 

Keuzevakken

Jij bepaalt zelf voor een deel hoe je opleiding eruitziet. Met onze keuzevakken kun jij je opleiding verdiepen en verbreden. 

Zo echt kan leren zijn

Bij ons is leren niet net echt, maar écht echt. Alles wat je leert, pas je zo direct toe in de praktijk. Bij een stagebedrijf, leerbedrijf of in onze eigen restaurants of onderwijshotel. Hoe dat er voor jou precies uitziet, ligt aan de leerweg waar jij voor gaat: de beroepsopleidende leerweg (BOL) of de combinatie beroepsopleidende leerweg (BOL) met BBL. 

BBL: school en werken

Wil jij leren en werken combineren? Dan is de BBL-opleiding iets voor jou. Je leert alles over horeca bij een erkend leerbedrijf en komt af en toe naar school om je kennis nog meer bij te spijkeren tijdens lessen. In twee jaar haal je je diploma Leidinggevende bediening. 

BOL-BBL: school, stage en werken

Kies je voor de BOL-BBL-opleiding, dan ben je de eerste twee jaar het grootste deel van je opleiding op school te vinden. Je doet praktijkervaring op in onze eigen restaurants en tijdens je stage. De laatste twee jaar groei je verder als Leidinggevende bediening bij een erkend leerbedrijf.

Dit ga je na je opleiding doen

Met een diploma Leidinggevende bediening ligt de wereld aan je voeten. Check hier wat jij na je opleiding kan doen.  

Aan het werk  

Met jouw diploma kan je aan de slag als leidinggevende in de bediening van een restaurant, hotel of andere eetgelegenheid.

Verder leren  

Na het behalen van je diploma kun je doorstromen naar het hbo. Als je de BOL-BBL hebt afgerond kun je doorstromen naar een willekeurige hbo-opleiding. Heb jij de BBL-variant afgerond? Dan kun je doorstromen naar bijvoorbeeld de Hoge Hotelschool of een lerarenopleiding volgen. 

Dit moet je nog meer weten

Je weet nu al een hoop over deze mbo-opleiding, maar dit is ook nog goed om te weten. 

Zit je toch nog met vragen? Dikke kans dat je het antwoord terugvindt bij de veelgestelde vragen

Kosteloos onderwijs

Echt waar! De Rooi Pannen is er voor iedereen. Daarom betaal je bij ons geen schoolkosten voor bijvoorbeeld boeken, laptop en excursies. Alleen spullen die jouw eigendom worden – zoals werkkleding – betaal je zelf. Zo geven wij iedereen de kans op onderwijs dat bij jou past. Meer over geldzaken lees je in de veelgestelde vragen.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn er voor iedereen en kennen iedereen persoonlijk. Want bij De Rooi Pannen hebben we oog voor elkaar. Jouw eerste aanspreekpunt? Dat is je mentor. En als het nodig is, stuurt deze je door naar een decaan of zorgcoördinator. In een veilige, respectvolle en prettige omgeving staan wij voor je klaar, zodat jij kunt laten zien wat je in je mars hebt. En met de aandacht, structuur en betrokkenheid die je in ons praktijkgericht onderwijs vindt, kom je daar heel ver mee.

Opleiding op maat

Zijn er voor jou redenen waardoor je een onderdeel van deze opleiding niet binnen de vastgestelde tijd kan afronden? Dan kijken we samen met jou naar een oplossing op maat.

Neem contact op

Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij onze decaan. Je vindt hieronder wie het aanspreekpunt voor deze opleiding is en hoe je contact kunt opnemen. Of bekijk de algemene contactgegevens van De Rooi Pannen.

Waar wacht je op?

Kom kennismaken

Of heb je misschien nog vragen? Neem dan contact met ons op.