Commercieel medewerker

  • Niveau 3
  • BOL
  • 2 jaar

Vind jij contact met mensen leuk en wil je jezelf ontwikkelen tot een commercieel en organisatorisch talent? Dan past de opleiding Commercieel medewerker bij jou. Deze opleiding combineert commercie met écht mensgericht werken. Met je diploma op zak ga je aan de slag op een sales- of marketingafdeling. Bijvoorbeeld bij een reisorganisatie, de overheid of een evenementenbureau. Je zoekt uit welke klanten je wilt bezoeken om je producten te verkopen en bouwt een goede relatie met hen op. Ook maak je van het product en het bedrijf een merk met behulp van bijvoorbeeld socialmediacontent.

Waar wacht je op!
Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Bij deze brede, praktijkgerichte opleiding leer je met vakken als marketing, relatiebeheer, evenementen, sales/verkoop en projecten alles op het gebied van gastvrijheid, klantenbinding en beleving, oftewel de ‘customer experience’. Ook leer je overtuigend, winstgericht en professioneel werken en organiseren. Je spijkert je talenkennis bij met de vakken Nederlands, Engels en Duits. Op stage in het buitenland? Dan krijgt jouw diploma een nog internationaler tintje. Daarnaast volg je de vakken rekenen, loopbaanoriëntatie en begeleiding en ondernemend gedrag en kies je voor het keuzedeel online marketing of belevingsgericht werken.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

• Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
• Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een mbo niveau 4-opleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2022 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2022-2023 is het lesgeld vastgesteld op € 1.239,-.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Waar wacht je op! Kom kennismaken of meld je aan

Kom kennis maken
Harmanna Drenth

Decaan

h.drenth@derooipannen.nl 0135002350