Commercieel medewerker

  • Niveau 3
  • BOL
  • 2 jaar

Vind je het leuk om klanten te helpen en ontdekken wat ze echt nodig hebben? Ben je sociaalvaardig en niet bang om op mensen af te stappen? Wil je graag leren hoe je offertes kunt opstellen en telefonisch een klant goed te woord kunt staan?

Als commercieel medewerker breng je klantwensen in kaart en probeer je de klant te interesseren voor je product of dienst. Dit kan vanachter je bureau of je gaat op pad om je klanten te bezoeken.

Vanaf het schooljaar 2023-2024 volg je deze opleiding bij onze Tilburgse school voor Handel & Ondernemen.

Waar wacht je op!

Kom kennismaken

Wat ga je leren?

Het eerste jaar is een basisjaar. Je volgt diverse thema’s zoals marketing, netwerken en sales. Daarnaast krijg je les in generieke vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

In het tweede jaar ga je dieper in op de opleiding Commercieel medewerker. Je leert meer over klantenacquisitie en ordertrajecten. Daarnaast gaan we werken aan jouw sociale en ondernemende vaardigheden.

Je krijgt ook les in de praktijk. In het eerste jaar volg je één dag in de week les in het onderwijswinkelcentrum. In het tweede ga je aan de slag in ons eigen business center. Daarnaast loop je ieder jaar een externe stage.

Wat moet je nog meer weten?

Benodigde vooropleiding

• Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg
• Overgangsbewijs havo 3 naar havo 4

Doorstroommogelijkheden

Met dit diploma kun je doorstromen naar een mbo niveau 4-opleiding.

Kosten

Studenten van BOL-opleidingen, die op 1 augustus 2023 achttien jaar of ouder zijn, moeten lesgeld betalen volgens de les- en cursusgeldwet. Voor het schooljaar 2023-2024 is het lesgeld vastgesteld op € 1.357.

Geen schoolkosten

Als student hoef je behalve het les-/cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor jou betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van jou, zoals vakkleding. Die dien je wel zelf te betalen.

Studentenreisproduct

Je studentenreisproduct is een lening. Volg je een BOL-opleiding op niveau 1 of 2, dan is reizen altijd gratis. Doe je een BOL-opleiding op niveau 3 of 4, dan wordt je studentenreisproduct alleen een gift als je je diploma binnen tien jaar haalt. Daarom kun je er altijd voor kiezen om je reisproduct niet op te halen. Bij de receptie kun je terecht voor informatie over kortingsabonnementen in het openbaar vervoer.  

Minderjarige mbo-studenten

Als minderjarige mbo-student van een BOL-opleiding heb je nog geen recht op studiefinanciering, maar onder bepaalde voorwaarden wél op een studentenreisproduct. Je kunt dan doordeweeks of in het weekend, afhankelijk van het gekozen abonnement, gratis reizen met het ov. Op duo.nl/mboreisproduct staan de voorwaarden voor het studentenreisproduct en hoe je het precies aanvraagt. 

Studie in cijfers

Waar wacht je op?

Kom kennismaken
Harmanna Drenth

Decaan

h.drenth@derooipannen.nl 0135002350