Opleiding bierkennis voor gevorderden

 • Horeca en gastvrijheid
 • Tilburg
 • 10 lessen en een examen, prijs nog niet bekend

Bier is niet langer alleen een dorstlesser in cafés. Het is een veelzijdig en boeiend product dat zich uitstekend laat combineren met voedsel. De vraag naar bier stijgt gestaag en bedrijven breiden hun bierassortiment uit om aan deze groeiende vraag te voldoen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw gasten de ultieme bierbeleving ervaren?

In ons keuzedeel 'bier en spijs' ontdek je de geheimen achter het perfecte biertje. We nemen je mee op een reis door de wereld van brouwerijen, smaken en aroma’s. Hier leer je niet alleen hoe je bieren beoordeelt, maar ook hoe je ze slim kunt combineren met gerechten. Want de juiste bier-spijscombinatie kan een culinair feestje op je tong zijn!

Waar wacht je op?

Ontdek de kunst van bier en spijs met deze bieropleiding voor gevorderden!

Meld je nu aan

Aanmelden

Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter via een open aanmelding: 

Laat je gegevens alvast achter

Onderwerpen

 1. Grondstoffen en het eindresultaat: we duiken diep in de ingrediënten die het karakter van een bier bepalen. Van mout tot hop, van gist tot water – elk element draagt bij aan het eindresultaat in je glas.
 2. Het brouwproces: stap in de schoenen van een brouwer en ontdek hoe je bier naar een hoger niveau tilt. Leer over fermentatie, lagering en andere cruciale stappen om een kwalitatief hoogstaand eindproduct te creëren.
 3. Beer & food pairing: Vergeet de traditionele wijn-spijscombinaties. Bier heeft een breed scala aan smaken, van hoppig tot fruitig, van kruidig tot romig. Ontdek de ontelbare mogelijkheden om bier met verrassende gerechten te matchen. Denk aan een verfrissend witbier bij een zomerse salade, een robuuste stout met een chocoladedessert, of een fruitige IPA naast pittige kippenvleugels.

Lesinhoud

 1. Kennismaking, grondstoffen, proeven van drie bieren.
 2. Moutproces, proeven van drie bieren.
 3. Brouwproces, proeven van drie bieren.
 4. Gisting en lagering, proeven van drie bieren.
 5. Botteling en afwijkingen in bier, proeven van drie bieren.
 6. Bezoek brouwerij, hopveld met proeverij.
 7. Tappen en schenken van bier, bierstijlen.
 8. Uitvoering van bieren in combinatie met gerechten, pairing in de praktijk.
 9. Examen, toets: blindproeverij, pairing in combinatie met gerechten.
 10. Brouwen.
 11. Uitreiking certificaat en flesjes gebrouwen bier.

Meer info

Studievoorwaarden

Kosten

Kosten voor deze opleiding zijn nog niet bekend.

Certificatie

Certificatie De Rooi Pannen

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.