Workshop lekker en gezond koken na maagverkleinende operatie

Heb jij een maagverkleinende operatie ondergaan in het Catharina Ziekenhuis en kun je wel wat kookinspiratie gebruiken? De Rooi Pannen organiseert samen met het Catharina Ziekenhuis workshops, waarbij je drie avonden lekker én gezond leert koken. Iedere avond start met een presentatie en demonstratie, maar natuurlijk ga je zelf ook aan de slag met de ingrediënten in onze keuken. 

1e avond: De basis

Deze avond staat experimenteren met smaken en ingrediënten centraal. Hierbij houden we rekening met hoeveelheden, voedingswaarden en voedingsstoffen, zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook geven we aandacht aan de presentatie van gerechten.

2e avond: Healthy hapjes en snacks

Welke gezonde alternatieven kun je eten tijdens een verjaardag of een feestje en hoe kun je met gezonde ingrediënten gasten laten genieten van zelfgemaakte hapjes en snacks? Tijdens deze avond bereiden we verschillende hapjes en snacks die geschikt zijn voor na een maagverkleining.

3e avond: Spice it up

Kruiden en specerijen kunnen een gerecht maken of breken. Deze avond word je geïnspireerd te experimenteren met smaak en zo te ontdekken wat jij lekker vindt. De focus ligt op het gebruik van kruiden en specerijen in combinatie met gezonde ingrediënten.

Kosten

De kosten bedragen € 10,- voor drie avonden inclusief recepten en gebruik van materialen/producten. 

Locatie

Deze cursus bieden we aan bij De Rooi Pannen, Kaakstraat 1 in Eindhoven. 

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Simone Noten. Simone is coördinator van deze workshop en is te bereiken per mail: s.noten@derooipannen.nl  

Voorwaarden

Voorwaarde voor deelname is dat je eerder een maagverkleinende operatie in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebt ondergaan. Er is geen verdere vooropleiding vereist. 

Inschrijven

Deze cursus start op verschillende momenten door het (school)jaar heen. Iedere cursus heeft drie lesavonden, op donderdag van 17.30 tot 21.00 uur. Alle cursusavonden voor het schooljaar 2023-2024 zijn volgeboekt. De data voor het komende schooljaar maken we binnenkort bekend. Houd deze pagina dus in de gaten.