Cursus gebak en taarten

  • Horeca en gastvrijheid
  • € 550,-
  • Tilburg
  • 5 lessen

'Het leven is een feest, maar je moet zelf de taarten bakken'. Dit is het uitgangspunt van deze cursus. Je wordt door middel van instructies van een ervaren docent meegenomen in de basistechnieken van de patisserie. Elke week maak je een taart!

Je gaat aan de slag met overzichtelijke recepturen na een instructie van een docent. Er is ruimte voor het kopen, bereiden en opslaan van de ingrediënten/gerechten. Plannen en organiseren van het werk, no waste, mogelijke aanpassingen aan recepturen komen natuurlijk ook aan bod.

We doen dit in een ontspannen sfeer waarbij vertrouwen geven centraal staat. We nemen de tijd om met en van elkaar te leren. 

Waar wacht je op?

Elke week maak je een taart en leer je de basistechnieken van de patisserie!

Meld je nu aan

Startdatums

do. 23 januari 2025 18:30 - 22:00

Aanmelden

Interesse? En is er ook een startdatum zichtbaar, die jou uitkomt (zie hierboven)? Meld je dan aan via onderstaande button.

Meld je nu aan

Interesse maar is er op dit moment geen startdatum zichtbaar (zie hierboven)? Of ben je verhinderd op deze datum/data? Wil je jouw interesse toch alvast kenbaar maken aan ons? Laat dan je gegevens achter via een open aanmelding: 

Laat je gegevens alvast achter

Onderwerpen

  • Plannen en organiseren 
  • Technieken, zoals het zetten van deeg, maken van beslag, garneren, decoreren, vullingen
  • No waste (voorkom verspilling)
  • Vega/veganistische alternatieven 
  • Creativiteit 
  • Vertrouwen krijgen 
  • Opmaak/presenteren 
  • Bewaren

Recepturen

  • (Seizoens)slof | crème patisserie | Zwitserse room en afwerking
  • Champagnemousse | biscuit | schuim | witte chocoladedecoratie | eetbare bloemen
  • Chocolademousse | chocolade-amandelbiscuit | melkchocoladeglacage
  • Macarongebakje | whipped ganache | gelei van passievrucht en mango | limoenmarsepein | gel van framboos
  • Feestelijke slagroomtaart | kapselbeslag | trempeerlikeur | roodfruitcompote | slagroom

Meer info

Studievoorwaarden

Kosten

550 euro, dit is inclusief boeken. Betaling in (twee) termijnen is mogelijk.

Toelatingseisen

Voor deelname is geen vooropleiding vereist. 

Certificatie

Certificaat De Rooi Pannen

Contact

Heb je vragen? Stel deze gerust aan Bianca Struik. Bianca is cursuscoördinator van Tilburg Horeca en is te bereiken per mail: b.struik@derooipannen.nl.